Daunazi a trebuit sa imi coniliez un amic.

L-a, invitat in casa si l-am rugat sa imi spuna care e problema.Nu a stat pe ganduri si a incput sa povesteasca.

Bunicul meu, odihneasca-se in pace, era un tip „de moda veche”, cu facultatea facuta la Paris: mi-l amintesc intotdeauna imbracat impecabil, purtadu-si cu mandrie papionul la gat si ceasul Omega din argint masiv in buzunarul vestei. Pentru el, timpul se oprise parca in loc – inainte de 1939…. De la bunicul am invatat ca „un domn care se respecta” acorda intotdeauna atentia cuvenita atat „echipamentului”, cat si accesoriilor, printrea acestea numarandu-se (si nu pe ultimul loc) si ceasurile.

Ce e drept, azi – in epoca Internetului, cu care noi, astia trecuti de prima tinerete ne-am obisnuit mai greu – nu mai poarta nimeni ceasuri de buzunar. Nimeni, cu exceptia ginerelui meu, care e, in felul lui, un original. Daca l-ar fi vazut raposatul meu bunic, sigur ar fi avut un soc cultural, pentru ca „ginerica” isi poarta ceasul de buzunar (tot Omega si tot de argint!) intr-unul din buzunarele pantalonilor de piele. Ufff, si restul hainelor lui sunt tot de piele sunt! Stiind insa cat de incapatanati sunt si el, si fie-mea, m-am ferit sa-l „iau la prelucrat” in ceea ce priveste aspectul. Am preferat sa tac si sa astept momentul potrivit…

Si bine am facut, pentru ca alaltaieri a venit el la mine sa-mi ceara parerea. Se ducea la un interviu – isi trimisese CV-ul la o multinationala – si avea nevoie de un „consultant de imagine”. Am bantuit o zi intreaga magazinele si mall-urile (spre deosebire de fiica si nevasta mea, pentru noi nu a fost o placere!) pana am gasit „niste toale” (adica un costum, o camasa, o cravata etc) in care „sa se ambaleze” (cele doua expresii sunt citate) pentru a face impresie buna. Costumul si celelalte erau OK (ufff, am inceput sa vorbesc si eu precum „tineretul din ziua de azi”), dar parca lipsea ceva…Normal, lipsea un ceas de mana. I-am cumparat unul elegant si „de firma”, de la magazinul Ceasmania, situat pe bulevardul Regina Maria, foarte aproape de Piata Unirii. Au acolo – la preturi mai mult decat decente – peste 1000 de modele de ceasuri de mana cu design elegant, rezistente la apa, la socuri si la oxidare: ceasuri barbati, ceasuri de dama si ceasuri pentru copii… si multe altele!

Ceasul sau poate magazinul Ceasmania – i-a purtat noroc – a fost angajat!”

= Mda, poate ar trebui sa imi cumpar si eu unul pentru mai mult noroc.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin