Se spune ca in Mongolia, oamenii isi lasa usile deschise sa intre oaspetii. Se vorbeste ca in statele nordice exista multe puncte de vanzare unde oamenii isi iau ceea ce au nevoie si pun exact suma pe care o datoreaza, fara ca vanzatorul sa fie de fata. Poate ca in aceste legende care circula ca si in basmele despre tinerete fara batranete si viata fara de moarte, oamenii isi exprima de fapt idealurile lor, dorintele utopice. Ne dorim o lume perfecta, in care sa traim in buna invoire si sa nu ne face rau unul altuia, dar precautia este mama intelepciunii.
Cand eram copil, de multe ori nu incuiam usa la casa, acum insa multe s-au schimbat. A mai trecut un timp si puneam cheia intr-ul loc anume, dar ne-am data seam ca mai bine este sa o luam cu noi si sa o punem bine, ca sa ne stim bunurile in siguranta.
Niciodata sa nu spui:”Nu are ce sa mi se fure!”, cum am auzit pe unii, fiindca oricat ar fi omul de sarac, tot are ceva care sa atraga raufacatorii. Lasi un portofel gol la vedere in autobuz, mizand ca se vor pacali amarnic, cand vor descoperi ca nu se afla bani in el,dar pierzi actele, care sunt la fel de importante ca banii, poate mai importante decat ei si pana scoti altele astepti si ai de cheltuit.
Cam asa stau lucrurile si cu datele personale, de aceea Cursuriautorizate.eu au considerat imperios necesar sa organizeze cursuri Protectia datelor cu caracter personal.
Au fost cazuri cand oamenii s-au trezit ca au de achitat sume astronomice la banca fiindca s-au facut imprumuturi in numele lor de catre infractori care le-au aflat datele personale si au mizat pe superficialitatea functionarilor de la banci. Se pot intampla lucruri neplacute cu CNP-ul, adresa si numarul de telefon. Nu le putem lasa la voia intamplarii, cum am lasa o casa plina de valori descuiata.
Orice locuinta este o valoare in sine fiindca ne asigura un adapost si reprezinta locul in care ne dezvoltam spiritual.
In cadrul cursului deosebit de util, cursantul se imbogateste cu urmatoarele cunostinte:
-definirea exacta si completa a datelor personale
-trasarea granitei intre date personale ce au nevoie de maxima protectie si cele care sunt impuse a fi comunicate de socializare
-discernamantul de a face distinctie intre institutiile care asigura protectia datelor personale, de cele care nu le protejeaza
-gestionarea corecta a datelor personale.
– intocmirea unui plan coerent si realizabil de protectia a datelor pesonale ale angajatilor
Sunt sigura ca ar fi interesant si placut sa lucrez in acest domeniu, dar cea mai mare oportunitate a cursului este faptul ca voi invata ”sa incui usa” datelor personale si sa iau mereu cheia cu mine.
In mediul online se poate oricand demonstra ca simplul contact cu persoane dubioase si rau intentionate te poate afecta. Nu pot uita virusii pe care i-am primit ca si mesajele dubioase si felurite propuneri de afaceri de la necunoscuti. De pilda am fost solicitata sa depun o suma in contul cuiva din afara pentru o ”masina de facut bijuterii” (masina de inselatorii mai bine zis) ca sa deschidem o afacere impreuna. Si adresa de e-mail este foarte importanta, iar la inceput, scrisorile nigeriene au facut victime printre naivi.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin