Despre ceainic si despre oala cu lapte am amintiri dureroase.

Pe piciorul stang am tras oala cu lapte iar pe piciorul drept am reusit sa trag un ceainic plin cu apa fiarta.

Nu imi aduc aminte daca m-a durut, ce imi amintesc este socul de pe fetele celor din familie si apoi ingrijirile medicale.
Tea-Time (1)
Pe de alta parte, la noi in casa ceaiul se bea la aceeasi ora dupa un ritual neschimbat ani de zile. Opa alegea ceaiul, de regula ceai negru, dintr-o cutie metalica frumoasa si eleganta pe care scria cu auriu “Ceylon Tea”.Scotea cestiile de portelan din dulap si le aseza pe masa de pe terasa sau in bucatarie.Misiunea mea era sa pun biscuiti intr-un vas si sa ma asigur ca este zahar suficient in zaharnita.

Intr-o canita speciala aflata intr-un colt al mesei era laptele.Dupa ce facea infuzia turna continutul in ceainicul din portelan. Mireasma ceaiului se raspandea in casa.Tacticos turna ceaiul de culoarea taunului in cesti.Uneori aveam musafiri la ceai , alteori eram doar noi ai casei.La ceai se dscutau evenimente, se discuta despre carti sau piese de teatru, barfe mondene din revistele germane, doamnele schimbau informatii despre modele de tricotat…Era o atmosfera pasnica , rupta din cotidianul zilei, o ora desprinsa dn alt veac sau de pe alt meridian.

Era placut sa simti aburii de ceai gadilandu-ti narile.Ceaiul trebuia baut cu inghitituri mici si savurat.Il combinai cu cate un biscuit.Totul se facea calm, relaxat, de parca timpul se oprise in loc.

Intregul ritual tinea o ora.Mie imi placea aceasta ora deoarece puteam asculta tot ce se vorbea acolo, si atat de interesante erau subiectele abordate.Dupa fiecare ora de ceai ieseam mai bogat intelectual, mai puneam o caramida culturii mele generale.

Incerc sa pastrez ceva din aceest obicei.Poate nu cu aatata pompa dar pastrand in linii mari obiceiiul.Nu beau ceai negru ci de fructe,iar ora de ceai e mai scurta.Ca deh, timpul este mai pretios iar viata idilica de atunci a devenit mult mai dinamica.

servici tea

Au mai scris pe aceasta tema: