Arthur John Elsley Zilele acestea am frunzarit o serie de site-uri pana am dat peste cateva din picturile lui Arthur John Elsley.

Asemeni lui Charles Burton Barber, Elsley a fost pictorul copiilor si al animalelor de companie ale acestora.

Arthur John Elsley s-a nascut in anul 1860 la Londra.

Tatal sau fusese pictor amator , astfel ca Elsley s-a inscris la doar 14 ani in prestigioasa South Kensington School of Art actuala Royal College of Art.

Datorita schitelor amanuntite reprezentand animale de companie devine un foarte buna cunoscator al anatomiei acestora si incepe sa le picteze.Ele s-au bucurat de admiratia iubitorilor de arta si deopotriva de animale, astfel ca multe lucrarile sale vor fi publicate in caledanrele epocii.

In 1889, drumul se intersecteaza cu cel al lui Frederick Morgan, un foarte popular pictor cu o experienta deosebita in realizarea portretelor de copii. Cei doi vor impartii atelierul mai multi ani , invatand unul de la altul si devenind cei mai cautati pictori de nobilimea vremii in realizarea de portrete de copii acompaniati de animalele lor de companie.

Daca in picturile lui Burton Barber predominau Terrierii, Elsley a avut cateva tablouri in care a surprins cu foarte multa dibacie si talent rase precum: Saint Bernard sau Collie.Apar si cativa Fox Terrieri , caini deosebit de iubiti in Anglia.

Inocenta copiilor, dragalasenia animalelor i-au adus faima.A mai pictat cai sau ponei.

In timpul primului Razboi va contribui la realizarea de mnunitie intr-una din fabricille din Londra, iar acest lucru ii va afecta vederea, slabind-o.

Picturile sale reprezentand peisaje , copii si animale, vor fi expuse in toate muzeele din Anglia.

Inceteaza din viata in 1952.

Am selectat cateva din frumoasele sale tablouri.

Arthur John Elsley - Family Favourites

You dursnt with Collie - John  Arthur John Elsley

  Arthur John Elsley&Fred Morgan -Ruff Play

Arthur John Elsley- Private and Confidential

Arthur John Elsley

Arthur John Elsley -The New Dres

Arthur John Elsley

Arthur John Elsley - Guardian

Arthur John Elsley Jack Russell Terrie Pickle

Puteti vedea mai multe tablouri accesand pagina dedicata lui Sir Arthur John Elsley