Clubul cuvintelor

Ce este Clubul celor 12 cuvinte?

Este un club in care mai multe persoane cu inclinatii literare scriu in fiecare sambata si luni , cate o istorioara sau poezie cu care isi incanta cititorii.Suntem o mana de oameni carora ne plac cuvintele si jocul cu ele.Suntem un club in care dezbaterile se fac cu zambetul pe buze, iar buna diispozitie este la ea acasa.

Duzina de cuvinte – ce este ea?

Este un joc care a aparut in ianuarie 2011, la ideea unui blogger, ca reactie de raspuns la un concurs ce aparuse pe atunci.Jocul a fost preluat si adus in viata noastra de psi pana in luna septembrie a acestui an. Este un joc de creatie in care se lanseaza saptamanal, in ziua de marti, un sir de 12 cuvinte. Cei care doresc sa participe le folosesc (bolduite) exact in forma enuntata,in postarile lor ce apar sambata (nu si in alta zi). Un joc cu reguli simple pe care le reamintim acum: Participarea are caracter voluntar, motiv pentru care ne bucura fiecare nou participant si intelegem absenta celor care simt nevoia unei pauze, pe care nu trebuie neaparat sa o anunte. In fond fiecare face e doreste pe blogul sau, cu timpul sau, nu?. Bloggerul este invitat sa scrie o postare, un articol, care sa includa cele douasprezece cuvinte lansate. Ordinea nu este obligatorie, forma insa da (de exemplu, in cadrul postului cuvantul “urma” nu poate fi de forma “urmele” sau “urme”). Este acceptata modificarea cuv\ntului folosind diacriticele (a-ă,â, i-î, s-ş, t-ţ) Se accepta poezii, texte de lungime mai scurta ori mai lunga, texte nou aparute ori reluate din scrieri mai vechi, cum doriti si cum va vine. Nu se dau note, nu se fac clasamente, ci doar ne jucam si ne bucuram de aceasta.”Duzina de cuvinte ” poate fi inclusa in titlul postarii de ex.:“duzina de cuvinte-…./” (in locul punctelor, titlul dorit) sau la sfarsitul acveteia ” aceasta postare este inclusa in “duzina de cuvinte ” unde au mai scris ” dupa care puneti link catre blogul gazda. Cei care nu poseda sau nu doresc sa scrie pe blogurile lor, o pot face in comentarii, pe un blog participant. Participarea la joaca se anunta pe acest blog, in postarea care apare in ziua respectiva.

Ce este provocarea de luni?

Ca şi duzina este tot un joc de creatie mai mult sau mai putin literara, cu aceleasi reguli ca si precedenta, doar ca de data aceasta este vorba de o scriere pe o tema data, cea care da si titlul postarii.

Ce este “Cafeneaua de marţi”?

Se doreste a fi o tema de dezbatere, de discutii sau polemici scrisa de unul dintre participantii la aceste jocuri pe blogul sau, la care suntem invitati sa ne spunem cu totii parerea, sa polemizam, sa interactionam şi, de ce nu, sa ne distram. Oricine dintre cei care participa la jocurile noastre, membru al clubului o poate organiza – dupa ce anunta în prealabil, cu condiţia ca imaginea folosita in postare să fie cea de mai jos (momentan):

Cafeneua de Marti


Cand publicam?

Duzina de cuvinte apare de vineri seara orele 22 iar poostarile se pot publica pana sambata seara
la aceeasi ora, iar provocarea de luni apare de duminica seara de la aceeasi
ora, pana luni seara.. In acest interval tabelul in care ne înscriem este deschis tuturor acelora care doresc sa isi anunţe participarea. Postarile pot fi programate pe blogurile participatilor ca sa apara în acest interval orar.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr