Am un bun amic pasionat de Feng Shui, de terapii complementare, de filosofia orientala , pe care si-a insusit-o stand doi ani in Orient.

Venind in vizitazilele trecute, il vad ca scoate din geanta o cutie. Ce sa fie , ce sa fie?
Mi-o intinde spunand : “Iti va prinde bine, pune-o la tine pe birou .”

Deschid cutiuta si scot din ea o broscuta Feng Shui.Broscuta are in dotare si o moneda , iar cei specializati in tehnici feng shui-iste, spun ca aceasta trebuie sa stea in diagonala cu usa , pe birou , sau unde iti desfasori cea mai mare parte a timpului.

Chestia cea mai proasta este cu moneda. Cei care se pricep spun ca aceea moneda trebuie scoasa din gura broscoiului noaptea , ca sa se odihneasca , iar dimineata trebuie pusa la loc.Ideea este ca in filosofia chineza , aceasta broscuta este aducatoare de bani si prosperitate.

Bun, am inteles, am studiat fenomenul (ma pasioneaza treburile acestea, si am citit o serie de carti pe tema asta), dar ce ma fac cu moneda , care este atat de mica incat , o data scapata , mi-au trebuit doua zile sa o gasesc.In plus, moneda , nu sta prea fix in lacasul ei si la fiecare miscare de birou , cade.

Am stat si am cugetat, daca nu are moneda, nu functioneaza , deci trebuie gasita o solutie sa ramana la locul ei. Asa ca am actionat peagmatic.

Am luat broscuta ,iar moneda am dat-o cu Super Glue, si am pus-o in lacasul ei.

A ramas fixa.

Nu stiu cand se odihneste broscoiul meu , sau cat de ortodoxa a fost metoda mea , dar nu ma mai streseaza gandul ca am sa pierd moneda si nici nu mai cade cand eu ma agit la birou.

Un chinez m-ar certa pentru ceea ce am facut.M-ar certa si pentru ca ma “laud” cu isprava mea tipic occidentala ๐Ÿ˜› Mai am prin casa un dragon ,un nod mistic, un opritor de vise si rozariu budist adus dintr-o manastire din China. Oups, am uitat de elefanti, ca am si asa ceva in dotare.

Acesta e broscoiul meu abuzat ๐Ÿ˜›

PS. Promit ca am sa scriu si articole serioase despre Feng Shui si despre unele amulete cu semnificatia lor. Aceasta intamplare m-a amuzat si am scris-o in ideea de a trece cu putin umor, peste articolul anterior.

Fiind un optimist incurabil de o infantilitate vecina cu nebunia , pot scrie despre multe lucruri frumoase sau amuzante doar pentru a ignora ,realitatatiile e care ma izbesc zilnic. Pana mi se va umple paharul si voi rabufni….