Desi pentru mine, decembrie este o luna marcata de pierderi, odata cu trecerea anilor durereas-a estompat astfel incat copilul din mine se bucura de magia, misterul, si veselia pe care ne-o confera Craciunul….

Ador sa ma trezesc printre elfi, reni, mosi, cismulite agatate pe unde nu ma astept si apoi, dintr-o data imi s apare in toata splendoarea sa: bradul impodobit…..globuri si luminite, mirosul de cetina….. mi-e imposibil sa nu ma bucur si sa nu ma commport ca un copil dorindu-mi sa dureze mai mult…..

Tot in aceasta perioada papilele mele gustative sunt rasfatate cu turta dulce si biscuitii cu ovaz, cozonac cu nuca sau mac, supa de vin si carnaciori cu hrean sau sarmalutele cu smantana….

Un farmec aparte il dau acestei perioade luminitele din oras, din balcoane sau case, colindele auzite in diverse locuri:magazine, pe strada, la birou….Ma inspira cele din magazine cand trebuie sa cumpar cadouri 🙂

Cand am impodobit bradul am avut doua jutoare 🙂 Denis ma privea curios in timp ce Thomas (Grinch-ul) imi vana globurile, beteala, se arunca in pungile speciale pentru cadouri matrasinnd vreo doua din ele…. Cand am terminat aveam pe una din crengutele de jos un glob caruia ii pusese gand rau….de cate ori ma trezesc globuletul argintiu e in mijlocul sufrageriei……in fiecare zi il pun la loc 🙂 e un joc al nervilor 🙂 Am sprayat bradul cu solutie care displace pisicilor…Credeti ca are efect? 🙂 In fiecare zi avem aceeasi confruntare dupa care el se urca pe dulapul din dormitor si ma priveste cu o mutra care cere palme 🙂 in timp ce ghemotocul negru ne arbitreaza si tine scorul 🙂 🙂

Credeti-ma, confruntarea dintre Dragnea si Iohannis e mizilic fata de ce confruntare are Thomas cu mine….E in joc insasi starea bradului la care Denis si cu mine am asudat in timpul ce el si facea somnul de fruumusete……….Pisoi tupeist!!

Cateva poze cu cei doi elfi ai mei si cateva cu cei de prin casa….

– Hai, avem treaba!

– Pe mine sa nu contati…

– Meoww, oare ce o fi aici …sa inspectez putin….globuri (=^-^=)

– Vreau globul….am sa-l am !!
– Fii cuminte!!

– Stau de paza…..

– Admir peisajul pana nu pun si aici ceva…ce stres cu Craciunul asta …..

– V-am spus eu….

– A pus si doi Mosi…

– Nu ma mai pot tolani nicaieri ….

In speranta ca v-au placut imaginile mele sper sa va inspire cand veti lucra cu aceste 12 cuvintedurerea,misterul,ador,splendoarea ,imposibil, rasfatate ,farmec , curios, matrasinnd , argintiu, displace ,treaba.

 

Tema saptamanii  propun sa fie: Clepsidra timpului (sau imaginea de mai jos).

 

Dedicatia muzicala a saptamanii este:

Tabele:

Au scris folosind cele 12 cuvinte:

Pe aceasta tema au scris:

Saptamana minunata!!