Romanian Flag with HoleNu stiu daca sunt patriot.

Nu prea stiu ce inseamna acest cuvant.

Candva stiam. Pentru ca eram mandru ca proveneam din aceasta tara.
Asta se intampla prin 2000, cand ecoul a ceea ce se intamplase in ’89 nu se stinsese, iar eu eram suficient de entuziast sa cred ca voi schimba ceva.

Consideram ca a fi patriot insemna sa doresti binele acesui loc, sa ii scoti in evidenta calitatile, oamenii care au insemnat ceva,cei care au facut diferenta.

Am vorbit despre cultura romanilor, despre locurile minunate ale acestei tari…Pare stupid acum , dar am facut-o la Paris, Berlin, Amsterdam si Viena.

Acum nu as mai face acest lucru.

Acum nu mai sunt mandru, ci rusinat de tara in care am ales sa traiesc.Simplul fapt ca m-am nascut in acest colt al planetei poate fi consierat o greseala.

Am stramosi americani si germani.Mama mea provine din Bucuresti dar nu consider acest lucru ca fiind o calitate.

Am ajuns din ce in ce mai critic cu tara in care traiesc si pe care o consider tara mea.Nu imi place nimic din ceea ce vad, nu imi place sa vad ca mentalitatea oamenilor evoluaza cu viteza de melc.Nu vreau sa par un Robin Hood autohton, dar nu imi place ca tara mea este divizata intre foarte bogati si foarte saraci.

Okay , am inteles ca Romania este o tara a paradoxsurilor, dar nu credeti ca ar fi cazul sa isi revina??

Demult nu imi mai pasa de politica, sau de reforme sociale.Nu mai scriu despre asa ceva deoarece nu merita..Sunt doar niste vorbe aruncate in eter de care nimeni nu tine cont iar zvarcolirea mea este zadarnica.

In mod cert si altii fac ca mine si astfel parem cu totii multumiti sau redusi la tacere prin lehamite.

As vrea sa ma emotionez cand tricolorul este inaltat, sa ma simt bine cand tara mea este laudata, dar , din pcate, nu mai simt nimic.Simt o indiferenta totala.Cred ca balada “Miorita” si-a lasat amprenta si asupra mea….

Daca cititi acest e randuri, nu fiti tristi, nu va revoltati… Eu imi voi reveni din letargie, tara, insa, va ramane la fel….

Nu dpresc sa credeti ca ma lamentez, dar macar astazi nu doresc sa fiu cinic.

Stiti ce ma face sa tresalt?

Drapelul decupat, cel fara stema , acela din ’89.

Va pot spune si de ce.

Cercul din drapel, locul ramas gol, nu s-a umplut inca. Oameni ca mine, ca voi , clasa de mijloc,intelectualitatea, lipsesc din acel steag.Cand acel gol se va umple , abia atunci imi voi spune ca vom trai la un alt standard.Atunci sperantele vor deveni realitate, iar visele noastre vor deveni palpabile…

La multi ani, Romania !!!

 Romanian Flag with Hole