De mai bine 6-7 luni sunt de rasul cartierului..

Iarna trecuta, prin Ianuarie, s-a aciuit langa blocul meu un motan.Era inca pui si toata lumea din bloc il hranea, cand a fost acel ger urat , i s-a pus o cutie cu un covoras, langa boxa blocului.

Pana aici , nimic neobisnuit.

Va interveni cuvantul “dar”… πŸ˜›

Acest motan, seamana foarte mult cu cel pe care l-am avut eu timp de 17 ani , astfel ca l-am botezat Tzitza Charlie.Ei bine , cateii mei nu au avut altceva mai bun de facut, decat sa se imprieteneasca cu simpatica felina.

“Se mai intampla si din astea”, veti spune. Da, de acord, dar nu sa te pomenesti ca iesi la plimbare cu patrupezii, si de fapt sa vezi ca plimbi si o matza…Felina o ia inainte, se strecoara printre cei doi catei, asteapta, se freaca de pantalonii mei , de blanosii mei, care o tolereaza , desi, in mod normal, nu au afinitate pentru pisici.

Si de-ar fi doar acest aspect, nu ar fi nici o problema dar ma intalnesc cu persoane care ma intreaba: “Nu va suparati, dar ati scos si pisica la plimbare?” si de fiecare data, spun: “Nu este a mea , e a blocului.” si aia invart mai tare cutitul in rana : “Dar, vad ca sunt prieteni!” “Da, sunt prieteni” “Ce amuzant!” si pleaca razand. Sau mai grav, cand cate un copil ma vede si incepe sa strige :”Tati/Mami, uite, uite, o pisica cu cateii aia !”

Va dati seama ce bine ma simt…

Se mai intampla, uneori, ca pisoiul sa fie ocupat de treburile lui pisicesti si sa nu se prezinte randez-vous-ul nostru , si ma mai intalnesc cu cate cneva si imi tranteste:”Buna , azi sunteti doar cu ei? Unde e pisica?”. Va puteti imagina ce stare imi induc ..

Incercand sa exemplific, azi, am iesit cu aparatul foto in mana , tinand cateii in lesele scurte , cu matza dupa noi . Nu a fost destul ca ma chinuiam sa fac macar cateva cadre cu trei animalute in miscare, dar mai trece unu domn si ma intreaba:”Le faceti si poze?””Da….” ” De fapt , merita, mai rar asa ceva, ar trebui sa le scrieti celor de la televiziune.” Am crezut ca ma inghite pamantul. Saracul de mine incerc sa trec cat mai neobservat, mai ies si prin usa din spate ca sa fentez matzul , dar s-a prins de miscare, si ala vine cu ideea de televiziune.

Jessus , asta ar mai lipsi!!

Eu ma vait de pisoi dar azi, am intervenit intr-un duel pe care il avea cu alt motan tigrat dublu cat el.Vroia suprematie si teritoriu,dar i-am stricat planurile.Tocmai iesisem cu cateii. ducandu-i niste bobite, si astfel, l-am pus pe fuga pe intrus. Daca ma enerveaza, pun poster cu mecla lui si scriu “Most wanted” πŸ˜›

Clar, nu am scapare! Sunt dus rau cu sorcova! Se spune ca psihologii si psihiatrii au sansele cele mai mari sa o ia razna…Cum am prestat una din meseriile amintite , timp de 15 ani, nimic nu ma mai mira…..

Cateva instantanee.

Enjoy it and have fun !! πŸ˜›