Pregatirile pentru cele mai frumoase evenimente din viata noastra sunt uneori deosebit de stresante, pline de agitatie si confuzie.

Pana ieri nu am stiut cat de complicat poate fi pentru o tanara sa isi aleaga o rochie de mireasa.

Sora mai mica a unui prieten se pregateste sa faca marele pas.Consulta reviste, se intereseaza in diverse locuri pentru diverse lucruri la care viitorii oaspeti nu se vor gandi cat efort sta in spatele unui buchet de flori sau al tacamului de pe masa.

Amicul meu, ajuns la capatul rabdarii sale de finantator. m-a chemat la el.

– Ajuta-ma!
– Cum ?
– Esti un bun mediator si poti sa faci pace intre mama, viitorul cumnat, si sora mea.

M-am dus pana la el.

Intrand in sufragerie am gasit zarva mare.Pe masa erau imprastiate o serie de reviste iar mama sora , si viitorul cumnat ai amicului meu, se sfatuiau, se agitau, toti trei fluturau cate o revista in mana, fiecare dorind sa isi impuna punctul de vedere.

Erau doua tabere.Ginerele isi sprijinea soacra in parerea acesteia, despre ce rochie de mireasa trebuia sa poarte viitoarea sa sotie. Tanara isi apara cu indarjire parerea.

Eram in mijlocul unui mic razboi pe care promisesem ca-l voi media.

Am fost pus in fata unei situatii si mai delicate. Tanara a tasnit spre mine cu doua reviste in mana si m-a intrebat:

– Care din ele, este mai frumoasa?
– Nu ma pricep, dar v-as putea ajuta aratandu-va ceva.

M-am dus spre calculator si am cautat rochii de nunta si am dat peste un site care avea mai multe colectii in acest domeniu.

Cand au vazut oferta de acolo, cei trei m-au dat deoparte, acaparand aparatul si si-au ales cateva modele din colectii diferite.

Tanara a ales doua modele.

Viitorul mire si mama sa au pus ochii pe alte trei modele.

– Tie care iti place? ma intreba tanara care candva statuse pe genunchii mei si pe care o invatasem primii pasi in operarea pe calculator.
– Acum trebuie sa recunosc ca timd sa le acord lor dreptate. Uita-te la rochile de mireasa alese de tine si la cele alese de ei….Vezi diferenta? Alegerile tale sunt sexy, poate, prea sexy pentru o rochie de mireasa, fata de cele alese de ei care sunt romantice, nu ti se pare?

I-am spus sa isi aduca aminte de rochia lui Kate Middleton sau pe aceea a Charlenei Wittstock, protagonstele celor doua ultime mari nunti princiare ale deceniului.S-a gandit putin apoi a dat cautare pentru a revedea rochiile celor doua printese, le-a studiat si apoi mi-a dat dreptate.

A ramas sa aleaga intre cele trei alese de viitorul sot, multumindu-mi pentru osteneala…Cel mai bucuros a fost amicul care a fost multumit ca a scapat de un stres.Si mama lor, si-a gasit o rochie de ocazie pe care sa o poarte la marele eveniment. Le mai ramane sa puna la punct alte mici amanunte pentru ca vor o nunta ca in povesti.