JuniorSa va povestesc o intamplare ciudata.

Acum doua nopti fiind singur acasa acasa , “colega de apartament ” era plecata in delegatie, dormeam cu Junior langa mine cand catelul a scos in somn un urlet, din acela care se asemenea cu cel al lupilor.

Nu sunt superstitios din fire , dar de fiecare data cand cainii mei scoteau asemenea vocalize , se intampla ceva.Aveam mobilul langa mine, deci daca cineva din familie avea o problema si ma suna, auzeam.

Imi sarise somnul asa ca m-am sculat , desi eram liber si ceasul arata 7,40.

Am iesit din apartament si m-am dus la vecina mea de palier , care e mama mea si unde se situaza bucataria casei…Mamei mele ii era rau.Ii scazuse glicemia si avanmd probleme cu diabetul , era epuizata, fara vlaga… A ajuns cu greu la medicamentele de care avea nevoie iar ideea de a apasa tasta de apelare rapida prin care sa ma cheme, nu i-a trecut prin minte.

Cert este ca am intrebat-o cand i s-a facut rau si mi-a raspuns “Acum 10 minute.”Ianinte cu zece minute insemna oar 7, 30 , cand urlase Junior…..I-am dat ce ii trebuia , si-a revenit , totul s-a terminat cu bine.

Cum ramane cu urletul catelului?

Nu e prima data cand el ma scoate din niste situatii mai problematice. Datorita unuui urlet identic, si a agitatiei produse pe o strada din Berlin, acum un an, m-a facut sa ma intorc cu el de la plimbare, acasa,ca sa il gasesc pe unchiul meu in baie, cazut. Alunecase pe gresie si isi scrantise mana, femeile erau plecate la cumparaturi, eu plecasem la plimbare doar cu Junior , iar onkel Friedrich, ramasese in casa cu catelusa lui si cu York.Noroc cu hiperactivul de Junior, care ma determinase sa ma intorc. Omul avea dureri, asa ca, l-am dus la urgenta, Nu a fost grav , sperietura a fost mai mare..

Ramane misterul, cum a simtit catelul meu ca se intampla ceva?

Atunci si acum.

Chiar au animalele un al saselea simt , pe care noi, oamenii , le-a lungul istoriei noastre l-am pierdut??

Este straiu, daca nu era intamplarea de acun doua zile cu mama mea, as fi catalogat prima intamplare ca fiind ceva izolat. Acum ma uit cu mai multa atentie la manifestarile cainelui meu, se pare ca uneori stie mai multe decat mine.

Cred ca animalele ne dau o lectie.

Prin legatura creata cu noi,ele ne anunta pericolul, chiar daca nu ne vizeaza drect pe noi, stapanii lor , ci pe fiintele dragi noua.

Cu toate ca ne simtim superiori in aceasta lume, cred ca suntem cei care am pierdut cele mai multe simturi ce se nu se bazeaza pe ratiune , ramanand cei mai neadaptati ca specie. Daca ne arunca cineva intr-un mediu necunoscut , fara unelte, fara indicatii prealabile, cu greu vom face fata provocarii.

Am schimbat natura dupa placul nostru , fara sa tinem seama ca natura nu ne va ierta.