O excursie la capatul pamantului este un prilej de mare imbogatire sufleteasca datorita experientelor variate ale turistilor. As merge in excursii Argentina si numai pentru zborul lung cu avionul deasupra tarilor si oceanelor lumii, pentru trecerea de la o sfera la alta si de la un meridian la celalalt.
Ador calatoriile cu avionul datorita privelistilor pe care le pot admira, daca prind un loc la fereastra, senzatiei de plutire in gol, norilor pufosi care coboara. Avionul pare o pasare atotputernica ce strapunge norii si trece neobosita peste crestele muntilor si peste mari si oceane.
Culorile norilor sunt fascinante. De la argintiu fluid, cand sunt plini de ploaie, la auriu si caramiziu, cand soarele le incalzeste obrajii. Imi place si spectacolul si miscarile sigure ale insotitoarelor de bord care trec printre culoare adaucandu-ne suc, cafea, apa, ceai si gustari. Merg gratios si sigur, fara sa se impiedice fiindca au exercitiul deplasarii in avion la inaltime.
Apropierea de Antarctica este o alta promisiune tentanta. Visez demult sa vad un pinguin aproape, fiindca la Zoo este despartit de garduri sau geamuri de vizitatori si mai visez sa il ating usor cu degetele sa ii simt finetea penelor curate si dragalasenia in senzatia de catifea pe catre mi-a da atingerea lui. Un pinguin nu face niciodata rau omului.
In Tara de Foc, Patagonia, Argentina, Chile si Brazia sunt cele mai frumoase peisaje din lume, cele mai inalte cascade si Oceanele isi etaleaza intreaga lor splendoare. Despre frumusetea coapta a femeilor din acesta zona, ce sa mai spunem!
La Buenos Aires turistii pot dansa pe strazi ca si cum s-ar purta normal, lucru ciudat in Bucuresti sau in alte orase europene. De pe terasele si cafenelele argentiniene vestite se poate admira in voie risipa de culoare de pe strazi si pielea stralucitor-aramie a oamenilor de aici. Vinul bun si mancarurile gustoase si sanatoase ne vor spori pofta de viata.
Este o alta lume, o alta civilizatie, alte obiceiuri. Dragostea oamenilor pentru muzica, dans si culoare devine contagioasa, oricat ar fi turistii de sobrii.
Aici imparatia apelor naste tablouri grandioase. Unde oare? Si in Argentina si in Brazilie si timpul permite vizitarea ambelor tinuturi exotic de frumoase. Setea de varietate este potolita de faptul ca peisajele de aici difera de cele din tara noastra. Excursia cu 275 de cascade! Ce spuneti? Poate fi ceva mai frumos? Si cand te gandesti ca unele au dat nastere unor legende prin grandoarea lor…
De ce se numeste “Tara de Foc”, “Tara de Foc”? Datorita focurilor aprinse permanent de ameriendieni pe uscat.
Iar daca in Maramures ne putem plimba cu Mocanita printre munti, aici ne luam timp sa mergem cu”Trenuletul de la capatul lumii”.
Pe Insula Maritllo chiar se poate mangaia un pinguin in voie. Coloniile lor alb-negre, lucioase, curate si zgomotoase fac deliciul locului.
Abia am reusit sa iti sintetizez primele sapte zile ale excursiei de vis. Restul surpizelor le descoperi singur pe site-ul agentiei si ai de citit nu gluma!
Sfatul meu: nu lasa excursia asta sa iti scape fiindca pierderile vor fi insemnate!