Dintotdeauna reprezentantele sexului frumos au dat importanță felului în care arată, iar îndepărtarea părului nedorit a fost doar una dintre procedurile prin care acestea au vrut să fie mult mai atrăgătoare în ochii celorlalți. În prezent, nu ne putem plânge, există numeroase metode de epilat, iar tu ai libertatea să o alegi pe cea care consideri că ți se potrivește cel mai bine. Printre aceste metode, poate cea mai cunoscută și mai utilizată, atât de femei cât și, mai nou, de bărbați, se referă la epilarea cu ceară.

Eficientă și sigură

Există numeroase păreri despre această metodă de a scăpa de părul în exces de pe corp, dar majoritatea celor care au folosit-o a fost de acord cu o afirmație: este foarte sigură și eficientă. Indiferent care este zona corpului unde este aplicată: picioare, brațe, piep, axilă, zona inghinală, chiar și mustața, și-a dovedit din plin eficacitatea. În plus, specialiștii sunt de părere că folosirea acestei metode în mod regulat face ca, în timp, firele de păr să fie mult mai subțiri, moi, deschise, și ușor de îndepărtat.

De ce să folosești epilarea cu ceară

Există mai multe avantaje pentru care epilarea cu ceară ar putea fi cea mai bună soluție pentru tine. Citește în continuare și descoperă alături de noi câteva dintre avantajele utilizării acesteia.

Efect de durată al epilării

După cum îi spune și numele, avem de a face cu o metodă de îndepărtare a părului care folosește ceară epilat, ceea ce înseamnă că vei avea parte de un efect de durată. De regulă, părul nu va crește mai devreme de patru săptămâni, ceea ce trebuie să recunoști și tu, este un mare avantaj, spre deosebire de folosirea lamei de ras sau a cremei depilatoare, unde după câteva zile ești nevoit/ă să intervii din nou.

Te poți epila și acasă

Dacă ești genul de persoană pudică și nu te simți în largul tău să apelezi la serviciile oferite de personalul de la un salon profesionist, mai ales când vine vorba despre epilarea din anumite zone ale corpului, nicio problemă, o poți face foarte bine și acasă, cu rezultate la fel de bune. Îți poți cumpăra tot ce e nevoie, fie că preferi ceara tradițională sau poate ceara de unică folosință. Tu ești cel mai în măsură să decizi ce vrei să folosești, ceea ce îți este mai confortabil, pentru că, până la urmă, este vorba despre corpul tău, nu-i așa?

Durerea nu mai este o problemă

Printre cei sau cele care resping această metodă de a scăpa de părul în exces de pe corp, se află persoanele care se plâng că epilarea cu ceară este foarte dureroasă. Da, în urmă cu ceva vreme am fi fost și noi de acord cu această afirmație, dar acum suntem în măsură să o combatem. Poate fi vorba de durere și disconfort sporit în cazul epilării, dar numai pentru că produsul folosit, respectiv ceara, nu a fost încălzit așa cum trebuie, nu a fost de cea mai bună calitate, sau consistența nu a fost cea mai bună. Durerea nu trebuie să fie insuportabilă, și din fericire dispare la finalul ședinței. Eventual dacă gradul tău de suportabilitate a durerii este unul destul de scăzut, poți lua înainte un medicament cu efect anestezic, și totul va fi mult mai bine. Dar, repetăm, nu mai este cazul să te temi atât de mult de durerea de la epilatul cu ceară.

Recomandări după epilat

După ce ai încheiat cu epilatul, nu folosi scruburi și nu merge la solar sau la plajă măcar 24 de ore. De asemenea, nu uita ca după îndepărtarea părului să hidratezi bine zona cu ajutorul unor produse special concepute în acest sens, și nici nu apela la un antiperspirant pentru axile, pentru că poți avea parte de iritații, sau de o creștere mai rapidă a părului.