bec led economicZilele astea au fost tare enervante.Pe langa faptul ca m-am luptat cu virusul pe care cu greu l-am invins, am avut cateva momente care m-au scos din calmul meu obisnuit.Rand pe rand, mi a-au ars becurile din casa.Si abia ce le schimbasem…

Si ca tacamul sa fie complet cand am dus cateii afara noaptea pe un intuneric total, era sa cad cat sunt de lung deoarece becul din casa scarii a explodat,asa ca m-am decis sa imi cumpar in casa becuri cu led si sa sacrific unul pentru binele colectiv.

De ce tocmai becuri cu led ?

Pai, pentru ca sunt mai economicoase,avand un consum mai scazut, de 10-15 ori mai mic decat becurile incandescente, sunt mai luminoase, dand o lumina rece, nu se imfierbanta, si nu au nu au in compozitie substante periculoase (mercur), fiind mai usor reciclabile, deci sunt ecologice.

Din cate am inteles, becurile cu led contin in interiorul lampii o dioda, care consuma cu 90 la suta mai putin curent decat un bec cu filament. In plus pot arde si 25 de ani, cel putin asa sustin producatorii.Sa zicem ca nu rezista un sfert de secol, eu m-as bucura daca ar rezista 5 ani.

Avand aceste informantii m-am dus pana la Dedeman si mi-am achizitionat 10 astfel de becuri.Mi s-au golit buzunarele dar suma se va amortiza in timp.Cel putin asa sper.

Insurubandu-le , le-am testat ramanand surprins de lumina pe care o aveam deodata in casa.Am facut si un test original sa vad daca se imfierbanta..L-am adus pe Thomas, pisoiul meu, sa vad daca sta sub lampa de birou.Daca atunci cand aveam bec incandescent se intindea pe birou si se straduia sa capteze toata caldura pe care o emana becul, acum s-a invartit putin pe langa sursa luminoasa, dupa care vadit plictisit, s-a dus sa se lafaie pe canapea ocolindu-l cu atentie pe Junior 😛

Sunt multumit de achizitia facuta, ramane sa vad cata vreme ma vor tine si cu cat imi va scade factura de la curent.

Am mai facut un pas spre ecologism.

Thomas testand becul led