Aici a fost odata casa mea, in mijlocul apelor si am ramas cu hainele de pe mine si o pereche de papuci. Mi-am refacut de 3-4 ori casa pana acum si tot de atatea ori au venit apele si mi-au luat-o. Este usor sa imi spuneti mie sa ma duc la rude! La neamuri stai o zi, doua, cel mult trei si nu este deloc bine si frumos sa te duci cu mana goala. Dupa cateva zile nu mai au loc de tine si aduc vorba ca au scazut apele si…

Viata sinistratului este cumplita. Dupa ce ca si-a pierdut totul, realizeaza ca isi pierde pe rand si rudele si prietenii si fiecare in lumea asta este pe cont propriu. De vina pentru tot ceea ce mi s-a intamplat poate a fost si incapatanarea mea: am asezat casa, acolo unde a fost casa strabunicilor mei, desi mi s-a spus ca pe vremuri in curtea mea era vadul apei, iar apele isi cauta matca de odinioara.
Dar lasa, nu-i nimic! Important este ca am ramas cu viata, ca sunt sanatoasa si am un petec de pamant pe deal, unde imi voi aseza una dintre acele case din containere comandate de pe site-ul firmei Cabine-containere.ro.
Am puterea sa iau viata de la capat si stiu sigur ca de data acesta nu voi da gres. Voi avea in casa mea de tip container toate utilitatile fiindca este prevazuta cu instalatie de electricitate, apa curenta si canalizare, doar trebuie facut racordul. Compartimentata judicios voi avea din nou dormitor, sufragerie, grup sanitar si bucatarie, utilate cu tot ceea ce am nevoie.
Nadajduiesc ca oricate zile ar ploua la munte, apa nu ma va urmari si aici pe deal dupa ce m-a jefuit de atatea ori!
Oamenii sunt facuti sa fie incercati de viata. Necazurile cad pe capul lor, nu pe pietre! Aveti puterea sa renasteti, dragi semeni, de mii de ori din propria cenusa si viata de dupa potop veti vedea ca este mai frumoasa! Voi, cei care stati in cale apelor, strangeti bani, cumparati-va din timp o casa de tip container si asezati-o pe cel mai inalt loc pe care il aveti sa fiti asigurati in caz de nenorocire!
Sunt pregatita sufleteste sa ma mut in casa mea de pe deal si sa-mi umplu iar curtea cu animalele mele dragi. Aici nu vor mai sfarsi luate de ape. Neaparat voi avea doi catelusi, doua pisici, gaini, rate si capre!
Omul este bine sa fie pregatit pentru necaz si bucurie, mai ales sa fie prevazator si sa aiba o casa de rezerva. Nu trebuie sa stai in cale a apelor ca sa fii motivat sa iti cumperi casa de tip container. Ea iti va folosi si in caz de cutremur sau incendiu si in cazul in care nu vei avea parte de nenorociri de acest tip, o poti plasa in livada sau pe faneata din apropierea padurii. Vei petrece aici zile si nopti feerice. Poti auzi corul pasarilor, poti vedea alergatura veveritelor sa isi stranga provizii si cetele infometate ale lupilor sau rusii greoi urcandu-se in pomi dupa fructe.