Suplimentele alimentare nu sunt altceva decat substante prezente in mod obisnuit in produsele alimentare pe care le consumam de obicei, selectate si concentrate sub forma de capsule, tablete, pliculete sau bauturi, pentru a permite mai usor acoperirea nevoilor zilnice pentru o sanatate buna. Astfel de suplimente alimentare pot fi achizitionate rapid de pe site-uri precum onlinefarmacia. Aceasta farmacie online pune la dispozitia clientilor diferite suplimente indicate pentru intretinere sau ca adjuvanti in diferite afectiuni cum ar fi cele genito-urinare, diabet, alergii, probleme de imunitate sau digestive.

Cand poate fi util un supliment alimentar?

Un supliment alimentar devine util atunci cand nevoile de vitamine sau minerale sunt crescute (deficiente cauzate de diferite boli sau stari patologice) sau in conditii de crestere a pierderilor de minerale (varsaturi, diaree, transpiratie excesiva).

Suplimentele pot contine: vitamine, minerale, zaharuri, proteine, aminoacizi sau acizi grasi. Alegerea lor va depinde de obiectivele stabilite sau de afectiunile pe care cineva le are.

Suplimentele alimentare pot avea ca scop:

-acoperirea nevoilor de energie;

-recuperarea pierderilor hidro-saline;

-optimizarea proceselor metabolice;

-recuperarea si eliminarea stresului oxidativ; 

-lupta contra radicalilor liberi etc.

Administrarea de suplimente alimentare trebuie sa completeze un stil de viata echilibrat. Mai exact este important sa aveti o alimentatie sanatoasa, bogata in legume, fructe, cereale si peste, sa faceti sport cel putin de 3 ori pe saptamana, sa nu consumati alcool si sa renuntati la tutun daca in prezent fumati. De asemenea, stresul este un alt factor care poate influenta starea de sanatate, de aceea este important sa incercati sa gestionati factorii care va consuma si sa luati pauze atunci cand corpul si mintea va cer asta.

Pentru a vizualiza intreaga gama de suplimente alimentare, dar si alte produse ce va pot ajuta sa aveti o stare de sanatate buna, va recomandam sa accesati farmacia online Onlinefarmacia!