Maine va avea loc eclipsa totala de Luna.

Din cate spun specialistii aceasta va avea o durata de sase ore si 16 minute.Momentul maxim al eclipsei, cand Luna va fi cel mai aproape de centrul umbrei, se va produce la ora 23 şi 22 de minute. Atunci, satelitul natural al planetei noastre va avea cea mai frumoasa culoare.

Se pare ca inainte de miezul noptii Luna va avea o culoare rosiatica, portocalie , maronie chiar, deoarece ea nu va fi colorata unform .Dupa cate stim , atunci Luna este acoperita , practic aceasta se va  afla in spatele Pamantului iar planeta Marte va straluci ca o stea rosiatica. Intrarea in umbra incepe la ora 21.24, ora de la care vom putea vedea cum marginea stanga a Lunii va deveni mai putin stralucitoare decat restul discului. Sa nu uitam sa privim Luna din cand in cand, pentru a vedea cum umbra avanseaza pe disc. Culoarea Lunii se va schimba in regiunile acoperite de umbra. Dupa numai o ora Luna se va afla in totalitate in umbra pamantului, moment care se va produce la ora 22.29. De atunci tot discul se va afla scufundat in umbra, capatand nunaţe de la portocaliu la caramiziu, acesta fiind si momentul in care incepe totalitatea.

Stiu  ca in timpul eclipselor au loc fenomene neobisnuite.Ploua din senin, nivelul mareelor se ridica, animalele au un comportament mai ciudat, dar de aici si de spune ca relatiile interumane au  de suferit, mi se pare deja mult.

Am auzit cateva persoane pretinzand ca se simt rau de la eclipsa…Culmea , inainte ca ea sa inceapa….Este pura autosugestie.

Adevarul esre ca televiziunile au invadate de cateva tute, pardon specialiste, care au impuiat capul, celor care doreau sa le asculte, cu niste lucruri incredibile.De exemplu:

  • cand e eclipsa nu ai voie sa mergi la restaurant si sa te binedispui
  • nu ai voie sa gatesti
  • sa mergi la mare sau la munte

Va veti intreba: “De ce?”

Raspuns: “Deoarece  exista un risc mare de accidente.”

Dar Doamne iarta-ma, in alte zile nu e risc de accidente ? Doar la eclipsa? Normal ca daca te binedispui exagerat risti sa te accidentezi, sau daca nu ai grija cand transezi un peste, sau cand conduci catre mare sau munte si nu esti vigilent la volan…. Dar astea sunt riscuri la care ne supunem in fiecare zi.

Buunn, asta nu e tot.Un alt destept sustine ca fiind a 70-a aniversare a independentei statului Israel “Luna sangerie…. va aduce cu ea Apocalipsa”…..

In loc sa se vorbeasca despre fenomenul in sine, sa se dea informatii interesante , se pierde vremea cu prostii. Va fi prima eclipsa care va  fi vizibila in intreaga tara  dupa cea din august 1999, cand eclipsa de Soare a strabatut Romania cateva ore.

Putand fi observata cu ochiul liber alte sfaturi ar fi mai utileUn exemplu fiind:”Aveti grija de unde fotografiati fenomenul!”:P

Astept sa vad cate previziuni se adeveresc deseara 😛

PS.Imi pregatesc trepiedul sa am aparatul stabil . Va trebui sa imi surprind motanul negru in dreptul Lunii 😛