SUPERLUNAIn noaptea magica a Sanzienelor,pe la ora la care Ielele au coboarat sa isi efectueze gratiosul dansul anual, intr-o bezna totala am iesit si eu sa fotografiez SuperLuna.

Pentru prima data nu m-am suparat pe cei de la Primarie ca nu mi-au remediat lumina stradala timp de trei zile.Daca cu o zi inainte a fost o noapte senina si vazusem o Luna atat de frumoasa ca nu imi dezlipeam ochii de pe ea,dar cand s-o fotografiez, cerul noptii era putin innorat.

Am cautat ceva pe care sa ma sprijin, deoarece mi-a fost lene sa imi iau trepiedul sub brat, asa ca am cautat primul Logan de care eram sigur ca nu are alarma montata si sprijinindu-ma de capota am inceput sa fac poze.

De mic am o fascinatie fata de Luna.Obisnuiam sa ma uit la ea ore in sir.Tin minte ca exista o superstitie in legatura cu privitul lumii. Se spunea ca atragea pe aceia care o priveau intens , atragandu-i spre ea, acestia devenind subjugati de aceasta.

Cand am vazut-o zilele acestea, am fost deosebit de impresionat de ea.O data la 14 luni are loc acest fenomen in care Soarele si Luna sunt aliniate iar Pamantul se afla intre aceste planete.In aceasta faza, Luna este la cea mai mica distanta de Terra, fiind si in faza de Luna plina.

Iata ce a iesit din sedinta foto realizata in noaptea cand Ielele danseaza.Sper ca nu le-am deranjat, desi tind sa cred ca din cauza lor fotografiile nu mi-au iesit cum am dorit eu 😛

Super Luna

Super Luna

Super Luna

SuperLuna este un termen nou introdus in astronomia moderna si a fost inventat de astronomul Richard Nolle în 1979.

Articolul se indreapta catre rubrica lansata pe blogul Blind Love.