Sa fie o saptamana de cand Zina mi-a pasat aceasta leapsa interesanta.E putin mai deosebita prin setul de intrebari pe care-l cuprinnde…

1. Crezi în supranatural ? Ce fel de supranatural ? Fantome, bantuiri, poltergeist, posesii demonice, blesteme, ocultism, vrajitorie, clarviziune, medium-uri, miracole, minuni ?

Cred in ceea ce vad si simt.
Am”simt” si nu “ceea ce pot proba”, deoarece cred ca mai avem o ramasita din cel de-al saselea simt care se manifesta uneori, in cazuri deosebite, cand creierul este folosit la o capacitate mai mare decat cea obosnuita.

Cred ca exista oameni cu capacitati extrasenzoriale dar sunt foarte putini, sau daca chiar poseda o astfel de calitate, prefera sa nu o faca publica.

2. Crezi ca omul cand se naste este ca o panza de pictat goala, pe care totul se imprima mai tarziu sau ca suntem nascuti cu predispozitie sau predestinati spre bine sau rau ? Cu alte cuvinte, ne naştem fiecare cu o natura data sau o dobandim prin educație și autoeducație ?

Ne nastem cu un potential genetic dobandit , depinde de factorii de mediu ca acesta sa fie folosit in sensul bun sau in cel rau.

Omul este o bucata de lut, mediul si educatia sunt mainile care-l modeleaza.Aceste maini pot realiza o sculptura geniala sau o mostruozitate.

Spre deosebire de lut , omul mai poseda (sau asa ar trebui) si ratiune.

3. Daca ai avea ocazia doar o singura data si pentru scurt timp, sa calatoreşti in timp doar ca observator, ce ai alege, trecutul sau viitorul ?

Trecutul.Mi-as dori sa pot observa de departe o personalitate, de exemplu: Napoleon, Einstein, sau Freud.

Sau sa particip la un eveniment care a marcat istoria lumii, sau a famiiei, pentru a putea intelege actiunile care au urmat.

4. Daca tehnologia si medicina vor avansa in asa masura incat in viitor media de viata umana va fi considerabil mai mare decat in prezent, dublu sau chiar mai mult, sa spunem, ce opinie ai despre acest lucru si ai dori sa traiesti intr-o asemenea era ?

Cred asa ceva exista deja, doar ca inca nu este bine pusa la punct tehnologia, si nu este accesibila oricarui muritor de rand.

Stiu ca se lucreaza intens la o astfel de tehnica, rezultatele vor apare mai devreme decat ne asteptam.

5. Daca ai avea de ales intre un an de continua zi sau un an de continua noapte, ce ai alege ?

Cred ca as alege noaptea.

Un an intreg numai zi? As crede ca m-am mutat in zona faimoaselor “nopti albe”si nu ii prea agreez pe rusi 🙂

6. Ce crezi despre Spaţiu, Univers, Cosmos ? Stim ca este plin de galaxii, sisteme solare, stele, planete, nebuloase etc. dar crezi ca in afara de astea mai e ceva ce noi nu ştim ? Viata spre exemplu, in orice forma. Sau crezi ca suntem singuri în Univers?

Nu suntem singuri in Univers doar ca inca nu am reusit sa luam contactul cu alte civilizatii.

Sau poate am luat contact, dar nu stim noi ci doar un cerc restrans de persoane…E o speculatie conspirationista..

Pe de alta parte, nu stiu daca suntem pregatiti pentru asa ceva.

7. Daca ai avea ocazia să traieşti o zi (24 de ore) literalmente in persoana altcuiva, pe cine ai alege : un gay sau lesbi, o persoana de altă rasa, culoare, etnie, o persoana de alta religie, de sex opus, o persoana mai tanara sau mai în vaasta ?

As spune”pas”. Nu sunt narcisic, dar imi place pielea mea.

8. Daca ti-ar fi oferita o putere supranaturala (de natura fizica sau mentala) ce ai alege si de ce ?

As alege abilitatea de a patrunde in mintile oamenilor pentru a vedea ce gandesc.

Stiind ce gandesc, as stii sa le ameliorez problemele si as avea avantajul sa cunosc adevarul.

Sau mi-ar place ca prin atiigere sa am puterea de a vindeca orice rana….M-ar face sa nu ma simt neputicios ca nu pot ajuta.

9. De ce ti-e teama mai mult, de ceea ce nu cunosti si nu inţtlegi, de ceea ce cunoşti, dar nu intelegi, de ceea ce cunosti si intelegi, dar nu poţi controla sau schimba ?

Ce nu cuosc, pot invata,cunosc si inteleg multe, dupa cum stiu ca nu pot controla un numar imens de lucruri, dar asta nu inseamna ca nu incerc sa o fac 🙂

Cunoasterea insemna multe, inclusiv control.Este unul din lucrurile pentru care nu m-am oprit niciodata din invatat.

10. Daca te-ai afla vreodata intr-un scenariu gen Matrix, numai ca real, si ti s-ar oferi pastila albastra despre care ti se spune ca odata ce o iei vei afla lucruri pe care nu ti le puteai imagina vreodata, lucruri despre absolut orice în univers, dar ca odata aleasa acea cale, indiferent de consecinte, nu mai exista drum de intors inapoi, sau ti s-ar oferi pastila rosie prin care vei fi transformat intr-o persoana care va avea o viata foarte buna, lunga, imbelsugata, fericita, dar nu vei şsi niciodata nimic si vei trai doar cu curiozitatea si intrebarile existenţiale, universale, ce ai alege ?

As alege pastila allbastra dara regrete.

Nu ma multumeste ce-mi ofera pastla rosie, e totul prea plat….

Cine doreste sa raspunda la cateva intrebari pline de imaginatie si indrazneala, o poate prelua.