V-am povestit mai demult cum am ajuns in Amsterdam si cat de bucuros am fost ca am putut ajunge in acel colt al Europei.
IMG_4391
Se pare ca facusem treaba buna ca translator acolo ca la patru luni dupa aceasta isprava amicul meu a venit la mine foarte emotionat.

– Ce e ?
– Avem nevoie de tine! Spune-mi ca poti sa faci rost de sase zile libere…
– Pai, nu stiu, sa vad. Dar pentru ce ?
– Gandeste-te ca ai o sansa unica.
– ce sansa , omule?
– Sa vezi Dubaiul…Si eu cu tine ….daca te conving sa vi.
– Dubai? Ati inebunit?
– Nu, e o conventie cu expozitie acolo.Seful ti-a facut si tie carti de vizita pentru aceasta ocazie.Vom sta la hotel de patru stele. Spune-mi ca accepti, please….
– Taci mai, pentru Dubai iau si concediu neplatit 🙂
– Deci accepti? Putem conta pe tine ?
– Da, pai asa o treaba se iveste o data in viata.
– Da-mi pasaportul tau.

I-am dat pasaportul si peste doua zile eram in avion.Pana la Viena am mers cu TAROM-ul iar de acolo am fost preluati de Lufthansa pana in Dubai.

Ajunsi in Dubai m-a impresionnat aeroportul enorm. La controlul actelor erau patru oameni imbracati in kandoora alba cu un ghutrah alb pe cap.Patrunsesem intr-o lume ciudata.Femeile erau imbracate iin negru si nu li se vedeau decat ochii. Stiam ca va trebui sa ne imbracam decent pentru a nu atrage atentia.

De la aeroport pana la hotelul Quamarden am parcurs cu taxiul o jummatate de ora.Orasul era in constructie, plin de zgaraie-nori.

In camera de hotel aveam plasma, mini-bar si in fiecare seara gaseam o ciocolatica pe scria “Count your sheep”.
Aceasta era privelistea pe care o vedeam din hotel:

Dubai  Quamarden

Am fost la conventia de IT si sateliti unde am stabilit cateva contacte .

Daca in Amsterdam sau in Berlin te poti deplasa pe jos si sa descoperi orasul, aici nu ai cumm sa faci acest lucru. Distantele sunt enorme, caldura te doboara, nu poti sa te deplasezi doar cu taxi. Pe strazi vedeai doar domni imbracati in alb urmati de doamne ascunse total (doar ochii li se vedeau) in imbracamintea neagra.Mi se parea ciudat cum paseau in urma sotiilor lor sau a capului familiei…Mie mi se parea o nedreptate ,un act de misoginism maxim….Bunnn, eu eram doar un observator , nu eram acolo sa judec.

Pe strazi cand mergeam la plimbare nu am dat de o musca , de un catel cu stapan, nimic , nici un animal.Am vazut o Venetie in miniatura, o cascada,am fost 50 m mult mediatizatul hotel Burj al Arab.Tot ce vedeam eram frumos, era curat dar totul era artificial…

Cladiri inalte, deosebite, sosele cu sase benzi, palmieri peste tot, santiere peste tot, pana si Burj Khalifa era inca in constructie.Am ajuns La 100m de intrarea in faimosul hotel Burj al Arab.

Cum nu puteam sa cutreier prin Dubai stateam la in hol la un computer.In aceasi perioada Celine Dion era in turneu in Dubai,asa ca m-am intretinut cu inginerul ei sunet .Cand imi era foame profitam de faptul ca la receptia hotelului erau doua boluri pline, unul cu mere si celalant cu portocale.Ca client al hotelului puteai sa dai iama in cele doua boluri…

Mall-urile din Dubai erau un amestesc intre bazar si magazine de fite.Peste tot calcai pe marmura,fara aer conditionat nu rezistai, totul era uscat si batea un vant fierbinte dinspre desert.Constructiile erau in amploare …

In afara de taximetristi nu am resusit sa interactiionez cu localnici…..Masinile pe care le-am vazut acolo erau toate de firma……

Cateva fotografii:

Burj al Arab

collage Dubai

collage Dubai

Burj Khalifa

PS. Cum nu am avut inspiratie pentru cuvinte v-am impaetasit o experienta dintr-o calatorie in decorul celor 101 de de nopti reloaded…

Au scris :