Ma pasioneaza foarte multe lucruri si astfel am ajuns sa am diverse colectii.

Daca am devenit fara sa vreau colectioar de ceasuri, alte colectii le-am inceput din curiozitate sau pentru ca placandu-mi un anumit lucru, am hotarat sa adaug cate ceva asemanator, si uite asa, colectia incepea sa prinda contur.

Vreau sa spun ca am o slabiciune pentru colectii,colectionand de-a lungul timpului: timbre, monezi, cutii de chibrite, cutii de tigari,vederi din lumea larga,fotografii cu vedete (sport, cinema) cu autografe, programe de teatru/opera/sport, masinute,brelocuri cladiri in miniatuura, sepci, steaguri.

Multe din colectiile mele mi-au fost aruncate cat timp eram plecat in tabara sau vacanta, iar cand intrebam cu spume la gura “De ce?”, mi se dadea un raspuns care ma lasa perplex: “Erau adunatura de praf.In plus, am facut niste copii fericiti.”

Cele opt clasoare de timbre au scapat de “masacru” deoarece erau in biblioteca iar aceasta era tabu.La fel si monezile.

Cladirile, sepcile si steagurile sunt colectii recente si cum nu mai plec in tabara si am si dat bani pe ele , nu se mai atinge nimeni de ele (nici macar pentru a le sterge de praf de teama de a nu le scapa sau strica).

Astazi, mi-am aranjat cateva carti in biblioteca si am ajuns si la miniaturile mele.Dupa ce le-am curatat, le-am fotografiat si m-am gandit sa vi le arat si voua.

Nu sunt multe, dar incerc sa imi extind colectia.

Interesant la aceste miniaturi este ca ele reprezinta cate un monument imporrtant din cate o tara in care am fost.De regula cand calatoresc, fac tot posibilul de a-mi achitiona din tara respectiva, o miniatura a unei cladiri reprezentative,un steag si o sapca.

Bunnn, de multe ori s-a intamplat sa nu gasesc steaguri sau miniaturi, dar mereu m-am intors cu ceva reprezentativ din respectiva tara.

Astazi va arat miniaturile , steagurile sunt multe , le voi prezenta alta data.

Basilique du Sacré-Cœur, Paris

La Tour Eiffel, Paris

Basilica Papale di San Pietro, Roma

Stephansdom, Viena

Brandenburger Tor, Berlin

Casa olandeza, Amsterdam

Bran Castle

PS.Cel mai rau ii pare ca in Romania nu am gasit asemenea miniaturi, cu o exceptie: Castelul Bran.La Peles exista un magazin cu de toate, de la vinuri pana la sabii, dar nici acestora nu le-a trecut prin minte sa realizeze castelul in miniatura, sunt sigur ca s-ar cumpara.

Sau la cetati, la castelul din Hunedoara? Nu gasesti nici o cetate sa aiba din lemn macar, nu am pretentia sa fie facutae din metal sau ceramica, ci doar sa fie.

Voi ce colectii aveti pe acasa? Daca plecati din tara (la propriu sau ipotetic), ce v-ati cumpara ca suvenir?