Coat_of_arms_of_Berlin.svgBerlinul este una din capitalele cele mai importante ale Europei.

Orasul de pe malul Spree-ului este un loc in care cladirile vechi construite in diverse stiluri (gotic, renascentrist sau rococo) se imbina armonios cuu cladirile moderne de sticla cu aspect futurist.Este plin cu bulevarde largi care abunda de terase cochete, si in care gasesti deosebit de multe monumente istorice, dar si cu grupuri statuare ai unor sculptori conteporani. In oras, verdeata abunda prin sute de parcuri si lacuri,este un colt de lume drag mie.

Am avut ocazia sa locuiesc in el, inainte de caderea Cortinei de Fier ai caror actori am fost cu totii, cand eram copil, si dupa, cand infamul Zid ce il inconjura fusese vandut la licitatie, iar eu treceam de la adolescenta la maturitate.Am ajuns sa il cunosc, i-am cutreierat strazile, muzeele, salile de concerte, monumentele istorice.Din pacate la aceea vreme nu aveam dotarea tehnica pentru a face fotografii.Din pacate…Ori de cate ori ajung in acest oras, incerc sa refac unele itinerarii din trecut si sa imortalizez locurile.

Am citit o serie de referiri despre atractiile turistice din Berlin, dar doar unele din acestea corespund cu preferintele mele in materie de locuri sau monumente din acest oras. Am sa trec in revista cateva dintre acestea, despre unele am scris, despre altele voi scrie in zilele ce urmareaza.

Iata cateva din locurile mele preferate si pe care de cate ori ajung acolo incerc sa le revad:

1.Poarta Brandenburg sau Brandenburger Tor dispune de un stil arhitectural neoclasic impresionant cu douasprezece coloane masive si inalte. Deasupra acestui monument impresionant se afla o sculptura solida cvadriga, care include un car cu patru cai, construita la comanda lui Wilhelm al II-lea.

IF

Brandenburger Tor

2.Parlamentul german sau Reichstagul o impresionanta cladire cu o istorie deosebita care daca am vorbi metaforic am putea spune ca seamana uimitor de mult cu destinul Germaniei.

Reichstagul

Reichstagul

Reichstagul - cupola

Reichstagul cupola interior

3.Siegessäule sau sau Coloana Victoriei simbolizezaza castigarea bataliei de la Sedan si invingerea lui Napoleon al III-lea de catre Wilhelm I.Decoratiile sunt realizate din tunurile capturate de la armata franceza.

Siegessäule

Siegessäule

Siegessäule

4.Gradina Zoologica sau Zoologischer Garten este imensa si deosebit de frumoasa.Se intinde pe o suprafata de 34 de hectare si adaposteste 1500 de specii si in jur de 19.500 de animale.Mai cuprinde si acvacriu imens.Berliner ZOO a lansat si o vedeta, pe Knut,dragutul urs polar.Este cea mai veche Gradina Zoologica fiind deschisa in anul 1844.

Zoologischer Garten

Zoologischer Garten - Knut

Zoologischer Garten - Knut

5.Biserica Memoriala Kaiser Wilhelm sau Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche este un simbol al orasului Berlin.Aceasta biserica este una din cele mai vechi din oras fiind grav avariata in cwl de-al doilea Razboi Modial.A fost lasata ca atunci cand a fost bombardata pentru a ramane marturie de ce poate face un razboi, fiind un excelent loc de reflectie.

Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche

Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche

Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche

~ va urna ~

PS.Dupa multe luni de absenta aceasta postare participa la rubrica Hsppy Weekend al blogului Blind Love.