FarmVille_logoFac parte dintre numerosii utilizatori ai retelei de socializare Facebook.

Cand mi-am facut contul de Facebook, mi l-am facut din motive pragmatice , de a-mi afisa de fiecare  data cand scriam un articol pe blog, titlul acestuia si un link pentru cei dornici sa-l citeasca.

La setarile contului exista mai multe aplicatii  care cuprind o diversitate de teme , de la teste de inteligenta pana la jocuri , toate destul de originale.Poate ca aici ar trebui sa cautam succesul pe care il are acest site de socializare.

Printre acele aplicatii s-a numarat si acest FarmVille. Initial nu stiam ce este acest  joc sau cu ce manacaa,  pana intr-zi cand am inceput sa il explorez.Mi-am intrebat amicul, specializat in tot ce cuprinde internetul, care mi-a dat cateva indicatii si sfaturi care s-au dovedit deosebit de utile  😛

Pana acolo mi-a fost.Incepand sa joc , mai intai timid apoi din ce in ce mai indraznet, am inceput sa imi dau seama ca imi place si ca ma relaxeaza.

De fapt, ce este acest Farmville?

Jocul se vrea o strategie in care fermierul iscusit isi dezvolta propria sa ferma dupa cum crede ca este mai bine.Jocul nu se poate juca in afara retelei  dar este deosebit de popular in cadrul acesteia.Este relaxant si amuzant, uneori.

Ferma este compusa din suprafata arabila,pe care se poate planta orice : de la cereale si pana la flori ,de la dovlecei la  rosii, capsuni sau floarea soarelui  si chiar bumbac.

Spatiul aferent fermei poate fi  iimpartit in asa fel, de catre fermier, incat acesta poatea avea si o livada cu diversi pomi fructiferi sau decarativi, de la meri pana la palmieri.

Dat fiind ca este o ferma, din ea, nu pot lipsi animalele. Se pot achizitiona spre crestere, de  la porci, vaci , la rate si gaste,oi , berbeci, tapi si caprite, cai sau lame si evident gaini.

Daca plantele si tot ce s-a insamntat , au un timp de crestere care poate varia        intre cateva ore  si  cateva zile, daca nu sunt culese la timp se usuca si se pierde  recolta, animalele , cu exceptia gainilor, nu trebuie hranite.

Cu cat se avanseaza in joc se pot ahizitiona tot felul de bunuri utile sau inutile la casa omului. Astfel fermierul, isi poate cumpara o vila sau o casuta cocheta, hambar, grajduri pentru cai. cotet special pentru gaini, depozit pe unelte, tractoare, bancute  sau casa de vacanta.

Pentru achizitionarea oricarui element fermierul are la dispozitie un “Market”.Totul se face pe bani (coins), din recolta fermierul obtine  o suma , din laptele dat de vaci, alta suma, din blana oilor, alti bani, din oua, fructe, totul se transforma in bani.

Fermierul isi doreste ceva deosebit, face economie si speculeaza fiecare dar primit de la vecinii sai. Vecinii sunt acei amici din reteua Facebook ,care au aderat la joc si care l-au acceptat ca vecin, in comunitatea lor.

Pentru a castiga mai mult fermierul se duce si isi ajuta vecinul la minca campului , deci cucat are m ai multi vecini, cu atat mai bine.Unele actiuni se pot face in asociere cu vecinii.

Fermierul poate adopta un cal ratacit pe ferma vecinului, de exemplu. Daca fermierul isi construieste ceva la ferma, vecinii amabili ii pot trimirte diverse materiale, etc.

Okay, si care ar fi concluzia?

Pai, FarmVille este jucat in prezent de 82,4 de milioane de utilizatori dintre care 20 milioane intra de cel putin doua ori pe zi doar pentru joc.

Jocul este dragut si original doar ca depinde de cel care il joaca pana la ce nivel va ajunge. Se poate opri dar nu de plictiseala, ci mai degraba datorita expectantelelor pe care jocul le ofera. Unii isi doresc vile sau mini-orasele, altii se multumesc cu o casuta , animale, niste bancute,pomi si o suprafata arabila.

Relevant la acest joc este faptul ca iti demonstreaza cat de pragmatic esti, cumperi ceea ce este util sau iti poavazezi ferma cu o serie de lucruri inutile.

Acest joc este o terapie deosebit e buna in vremuri de criza, acolo reusesti sa faci si bani, ai si casa si recolte, fara fisc, fara politica, fara taieri ci doar o viata de fermier linistit.Cum iti planifici ferma asa o ai, plus ca esti valorizat de comunitate.Total in opozitie fata de viata reala.

Cateva imagini:

Farm

Farm

Farm