Se spune ca o fotografie valoreaza cat 1000 de cuvinte.
Sa vedem ce ne inspira aceasta.

Doua dragute pisicute stau si privesc o tabla cu piesele alb-negru ale jocului mintii.Adulate de persani , ca numele jocului de sah, al carui nume provine de la cuvantul “shah” ceea ce in limba persana inseamna “rege”,cele doua mici feline se gandesc la o joaca ce presupune abilitate fizica cu piesele de sah (pioni, ture, nebuni, rege, regina), sau la un joc in care sa isi puna la contributie istetimea in strategie.

Chess cats

De fapt, sahul si pisicile, au cateva puncte in comun.Stratege deosebite, abile in arta manipularii, daca ar putea juca acest joc ar fi extrem de bune.Adaugam aici perseverenta si persuasiunea, neamul pisicesc ar avea niste jucatori extrem de priceputi de sah si/sau poker.

As vrea sa cum arata un Kasparov in varianta pisiceasca 😛 desi pana acum toate felinele pe care le-am avut nu au facut altceva decat sa imi piarda din piese.Nu stiu de ce aveau o atractie magnetica fata de piese, indiferent ca erau din lemn , sticla si alabastru.

Adaug si eu o imagine care-mi place si care ne demonstreaza ca nu doar pisicutele au o afinitate fata de jocul de sah.Sunt altii care chiar incearca sa mute piesele 😛

Chess dog

Despre acest subiect au mai scris cu talent si ispiratie si alti/alte blogeri/blogerite in cadrul psilumelilor.