Golul buclucasMa simt razbunat.

Nemtalaii cu care am tinut , au castigat in meciul sustinut impotriva rivalilor lor traditionali, englezii.

Germania  a batut Anglia cu 4-1.

Jucatorii englezi au marcat un gol, anulat de arbitru, mi-a demonstrat inca o data ca istoria se razbuna (sursa photo).

In 1966 ,in finla disputat intre Anglia si Germania , pe Wembley Stadium , englezii au marcat in prelungirile celor 90 de minute  un gol care a fost denumit “Ghost Goal”, tocmai pentru ca a fost aproape identic cu cel marcat astazi, doar ca atunci acel gol, aducea Angliei titlul de campioana mondiala.

Tatal meu spunea ca in fotbal “fazele se razbuna”.Avea dreptate. Cred ca s-ar fi bucurat sa stie ca dupa 44 de ani, echipa lui favorita s-a revansat foarte frumos.

A fost un meci frumos in care nemtii au avut superioritate fizica, inspiratie, viteza si putin noroc.

De ce adiuc in discutie norocul?

Pentru ca “oricat de bine joacca o echipa are nevoie si de un dram de noroc”, spunea al meu tata. Ce moral ar fi avut englezii daca acel gol, ar fi fost validat ?

Cum s-ar fi terminat finala din 1966, daca golul lui Geoff Hurst (recentele reluari facute cu aparatura diigitala au demonstrat ca mingea nu a trecut linia portii) ar fi fost anulat?

Istoria este pasiunea mea si se pare ca nu pot face abstractie de acest lucru si sa nu amintesc de unele fapte care s-au petrecut si care mi se par relevante.

Sa privim si golurile acestui meci :

Later edit Am vazut golul marcat de argentinieni dintr-un ofsaid clar.Suntem atat de tehnicizati dar nu putem inventa ceva pentru a evita erorile umane facute de arbitrii.

Poate cand vom avea asa ceva , vom inceta sa mai fim frustrati ani de zile si sa ne consideram neindreptati pentru ca echipa favorita a pierdut .

Daca noi ca suporteri ne simtim astfel, oare cum se simt jucatorii, actorii principali ale acestor faze?