Anul acesta, procesul de votare pentru alegerile europarlamentare. m-a prins in capitala germana.

Manat de curiozitatea de a vedea, cum se desfasoara votarea, in afara granitelor tarii, de a vedea sediul Ambasadei Romane, am inceput cautarea.

Era ca in filmele politistte šŸ™‚ internet, nu aveam, asa ca am recurs la mijloace rudimentare dar sigure in aflarea locatiei: Cartea de telefon.

O data ce am aflat adresa, Dorotheastrasse 62, totul a devenit simplu, am introdus adresa in GPS si am pornit spre Ambasada.

Ambasada Romana, se afla intr-o cartier al Berlin-ului , plin de ambasade, am strabatut o mare parte din Berlin, trecand pe langa Checkpoint Charlie, unul din puntele de trecere (practic fost punct de frontiera), intre cele doua orase ce purtau acelas nume, care constituisera un oras , Berlin Est si Berlin Vest, am trecut pe langa Potsdamer Platz, locul unde se inalta Sony Center, uriasa cladirea din sticla , care adaposte magazine exclusiviste, cinema-uri (acolo au loc premierele filmelor, covorul rosu, pe care au pasit numerosi actori hollywoodieni).

Este o zona rezidentiala, care abunda cu straini, turisti sau rezidenti , este poate singurul loc in care am vazut politie šŸ™‚

Dupa ce am trecut pe langa minunatiile arhitecturale, amintite mai sus, am ajuns la Ambasada.

Aici , am gasit o atmosfera destinsa, nu se simtea nimic din inversunarea politica de acasa,toata lumea era deosebit de politicoasa, eu fiind al 70-lea pe lista, celor care au votat.

Mi-a placut Ambasada, este o cladire veche dar eleganta, inconjurata de magazine ce adapostesc firme ca : “Bugati”, “Ferrari”, Hugo Boss”, “H & M”, “Chanel”, si hoteluri de 5 stele.

Ma bucur ca am gasit o bucata din ceea ar trebui sa reprezinte o parte din RO, doar ca este mult diferita , fiind mult mai civilizata, mai politicoasa, o “bucata de RO” adaptata la stilul de viata occidental.

57

56

55

54

53

52