Fiind conectat la alegerile din turul II al prezidentialelor de la noi din tar nu mi-am dat seama cum a trecut timpul.In plus, am fost in oras la miting, am strigat, m-am bucurat si am venit acasa inainte ca blanosii mei sa inceapa sa imi simta lipsa…

Pentru a doua oara am vazut oameni iesind in strada pentru apararea si dobandirea unor princpii…mi s-a parut ca retraiesc cateva aspecte din momentul ’89.

M-am buurat pentru Johanis , dar nu doresc sa mai traiesc o noapte a la Geoana si dragoatea lui.In Timisoara, azi a fost mare vanzoleala, oamenii s-au mobilizat ceea ce e ceva normal pentru orasul Votul meu meu, Timisoara fiind un oras care sustine cauze aparent pierdute.

De data aceasta a fost o carte invingatoare.

De ce am pariat pe nemtalau? Deoarece mi se pare mai altfel…”Decat sa fiu marlan, mai bine pierd ?”

As dori sa explic de ca sustin eu votul.Consider ca am o datorie morala sa votez pentru cei care au murit in Decembrie ’89. Cand nu am chef sa merg la vot , imi aduc aminte de acei tineri care strigau “Vrem alegeri libere !!” si incep sa am remuscari si sarsesc prin a ma dc sa stapilez candidatul care mi separe potrivit.

Lectia dura primita de guvernanti a fost ca o roata dintata. S-a demonstrat, in sfarsit, ca putem iesi in strada pentru principii, nu pentru avntaje materiale.

Intre un mincinos, plagiator, si un om care nu are abilitatea de a vorbi, il prefer pe cel tacut si corect.Europa ne va privi cu respect si fara suspiciunea ca in Bruxelles si Washington, va spune ce cere tratatul semnat , iar acasa va spune exact contrariul…..

Daca Statele Unite au ales un presedinte de culoare, nu vad de ce sa se face atata campanie negativa pentru un candidat etnic german , la presedentia Romaniei?

Nu e ortodox? Nu e roman pur sange??

Ce relevanta au aceste asa-zise calitati?

A fi ortodox eate un lucru onorabil, dar a impune ortoxismul ca o conditie pentru o candidatura , este o fotma de rasism….

Inca o data , oamenii simpli nu s-au lasat dusi de nas. De frica sa nu piarda au ingreunat votul in diaspora si cum se intampla de obicei, acest lucru s-a intors impotriva lor. Daca in turul I , tara a fost o “mare rosie”, acum , nu mai sunt atat de sigur ca “Marea Rosie” mai este atat de mare, s-au ivit mai multe insulite albastre pe ea…..

PS .Regret ca nu am avut inspiratie pentru a scrie pe tema data , dar m-am lasat cuprins de euforia momentului…..

61598424