Seara cea magica a cinematografiei a sosit.

Cea de-a 84-a editie a decernarii celor mai prestigioase premii din industria filmului se va desfasura la noapte.

Pentru aceasta editie a premiilor Oscar, organizatorii s-au intrecut pe ei insisi.Sala de la Kodak Thetre (Hollywood & Highland Center) a fost redecorata pentru a semanana cu un palat al filmului.

Gazda spectacolului este Billy Crystal, iar intreaga atmosfera a Galei se va desfasura sub semnul comediei.Prezentatorul spectacolului va avea o loja in public. Pentru ca totul sa iasa cat mai comic s-a apelat si la fratii Eric şi Justin Stangel si Carol Leifer, scenaristii show-ului lui David Letterman si al apreciatului serial Seinfeld.

Mesajul de anul acesta al organizatorilor doreste transpunerea pe scena a unui concept “Filmele sunt legate de tesatura noastra culturala iar publicul trebuie surprins”.

Amintesc ca batalia cea mare se da intre peliculele “The Artist” care a strans 11 nominalizari, si filmul “Hugo” al lui Martin Scorsese, care a primit 10 nomilizari.

Un alt amanunt ce tine de cifre: Meryl Streep a primit a 17-a nominalizare la Oscar, ea avand in palmares 4 asemena premii.

Pe scena vor urca prezentand diverse caregorii:Tom Cruise, Meryl Streep,Halle Berry,Bradley Cooper,Penélope Cruz,Cameron Diaz,Tom Hanks,Angelina Jolie,Jennifer Lopez,Chris Rock,Ben Stiller,Christian Bale,Michael Douglas,Natalie Portman,,Milla Jovocich,Zach Galifianakis,Tina Fey,Will Ferrel si Colin Firth.

Desi aceste vedete sunt deosebite , ele vor fi eclipsate de talentaul si hazul gazdei spectacolului, Billy Crystal, care este prezinta acest eveniment pentru a 9-a oara.

Si pentru ca organizatorii pun accentul pe comedie a fost realizat un clip despre cum a fost gasit cel care este supranumit “The Host”(Gazda) 😛

 

Deoarece am spus esentialul si poate mai mult,  este timpul sa ne intrebam cine va castiga, si ce alta sintagma am putea folosi decat atat de cunoscuta si traditionala:

 

And the Oscar goes to…….

 

Cel mai bun film:

The Artist

Cel mai bun actor principal:

Jean Dujardin – The Artist

 

Cea mai buna actrita principala:

Meryl Streep – The Iron Lady (2011)

Cel mai bun regizor:

Michel Hazanavicius – The Artist

Cel mai bun actor în rol secundar:

Christopher Plummer – Beginners

Cea mai buna actrita rol secundar:

Octavia Spencer – The Help

Cel mai bun scenariu original:

Midnight in Paris: Woody Allen

Cel mai bun scenariu adaptat:

The Descendants: Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash

Cel mai bun film strain:

A Separation: Asghar Farhadi (Iran)

Cea mai buna animatie:

Rango

Cel mai bun documentar:

Undefeated

Cel mai bun montaj:

The Girl with the Dragon Tattoo

Cele mai bune efecte vizuale:

Hugo

Cel mai bun machiaj:

The Iron Lady

Cea mai buna scenografie:

Hugo

Cele mai bune costume:

The Artist

Cea mai buna imagine:

Hugo

Cea mai buna coloana sonora originala:

Ludovic Bource, The Artist

Cea mai buna melodie originala:

“Man or Muppet” (The Muppets)

 

Pentru mai multe amanunte despre organizarea Galei , gasiti pe Dailymail cu fotografii sugestive, de la decoruri si pana la deliciile culinare de pe mesele invitatilor.

Dupa ce am privit ceremonia am ramas cu impresia ca fost una dine cele bine realizate gale pe care le-am vazut. Au avut dreptate: totul a fost de un umor subtil , molipsitor.

O surpriza a fost prezenta la ceromonie a trupei Cirque du Soleil, cu o prestatie excelenta.

In mare, previziunile s-au adeverit.Va ramane in istoria Oscarurilor, fraza rostita de Christopher Plummer adresandu-se statuetei : “Esti doar cu doi ani mai batran decat mine, dar ai fost in viata mea tot timpul.”

Si va mai ramane in memoria noastra pentru numerosii actori care au dat o mana de ajutor pentru ca ceremonia sa fie fara cusur, cat si pentru recordul stabilit de Meryl Streep.

Inca ceva, Uggie , catelul, a fost si el pe scena la primirea trofeului pentru cel mai bun film. Se pare ca partenerul sau din film, Jean Dujardin, a tinut sa il aduca din nou pe scena. Au fot mai sobrii de data acesasta 😛