A mai trecut un an si iata-ma asteptand sa inceapa a 85-a ceremonie de decernare a premiilor Oscar.
Pentru cea de-a 85-a editie a Premiilor Academiei Americane de Film,cea mai importanta noapte pentru industria filmului,lupta se va da intre filmul “Argo”, in regia lui Ben Afleck, si “Lincoln”a lui Steven Spielberg.
Gazda spectacolului va fi comicul Seth MacFarlane, realizatorul seriei de animatie “Family Guy”iar in sala de la Dolby Theatre (fostul Kodak Theatre) din Los Angeles vor fi prezenti 3.300 de invitati.
Printre cei care vor decerna pretioasele statuete vor fi castigaorii de anul trecut Meryl Streep, Jean Dujardin, Octavia Spencer sii Christopher Plummer,pe langa acestia vor mai urca pe scen:a Charlize Theron, Salma Hayek, Halle Berry, Sandra Bullock, Nicole Kidm, Reese WitherspoonJohn Travolta, Liam Neeson, Mark Wahlberg Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Chris Evans, Jeremy Renner si Mark Ruffalo.
Vor fi prezenti si protagonistiii รฎn musicalul Chicago : Richard Gere, Queen Latifah, Renee Zellweger si Catherine Zeta-Jones.
La momemtul in care scriu aceste randuri vedetele isi fac aparitia pe vovorul rosu, etaladandu-si tinutele.
And the Oscar goes to….
Cel mai bun film
Argo
Ang Lee (Viata lui Pi)
Cea mai buna actrita in rol principal
Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
Cel mai bun actor in rol principal
Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Cea mai buna actrita in rol secundar
Anne Hathaway (Mizerabilii)
Cel mai bun actor in rol secundar
Christoph Waltz (Django dezlantuit)
Cel mai bun scenariu original
Quentin Tarantino – Django Unchained
Cel mai bun scenariu adaptat
Argo
Cel mai bun film strain
Amour (Austria)
Cea mai buna animatie
Brave
Claudio Miranda (Viata lui Pi)
Cele mai bune costume
Jacqueline Durran (Anna Karenina)
Cel mai bun documentar (lungmetraj)
Searching for Sugar Man
Cel mai bun documentar (scurtmetraj)
Inocente
Cel mai bun montaj
Argo
Cel mai bun machiaj
Mizerabilii
Cea mai buna coloana sonora
Mychael Danna (Life of Pi)
Cel mai bun cantec original
“Skyfall” (Skyfall)
Cea mai buna scenografie
Lincoln
Cel mai bun scurtmetraj animat
Paperman, regia John Kahrs
Cel mai bun scurtmetraj
Curfew, in regia Shawn Christensen
Cel mai bun montaj de sunet
Argo
Cel mai bun mixaj de sunet
Mizerabilii
Skyfall
Cele mai bune efecte vizuale
Viata lui Pi
PS.Articol scris in timp real.
Later edit.ย A fost o ceremonie echilibrata care a premiat performanta actorilor, regizorilor si priducatorilor fara a se lega de un singur mare invingator.
Fiind mai multe filme bune care au excelat in diverse categori premiate s-a avut in vedere acest criteriu.Pentru prima data Spielberg nu a luat totul, cu chiar foarte putin.
Filmul premiat, “Argo”, a fost atat de apreciat deoarece reda un fapt ce a iesit la iveala dipa aproape 30 de ani de la evenimentele descrise.
Ang Lee a resuit sa regizeze cu succes o poveste fantastica, Daniel Day-Lewis s-a dovedit foarte convingator in pielea lui Lincoln, Jennifer Lawrence aduce pe ecran o personalitate puternica iar Cristoph Waltz da viata unui personaj ciudat ,car ajuta sclavii de pe o plantatie.
Multa muzica la aceasta gala , ea fiind dedicata filmelor muzicale.Nu a fost in exces, ci atat cat a trebuit scotand in evidenta talentele actorilor la muzica si dans.
A fost si un moment de remember care a marcat cei 50 dr ani de franbiza Bond prezentata de una dina din cele mai frumoase fete-Bond, Hallie Berry, organizatotii inserand si doua coloane sonore interpretate Shirley Bassey (Goldfinger) si Adele (Skyfall).
Un alt fapt ce merita mentionat este ca Oscarul pentru cel mai bun film , a fost anuntat de la Casa Alba de catre Michelle Obama si inmanat de Jack Nickolson.
mda, cum am zis, cred ca nu mai are lumea idei. Oricum, Viata lui Pi sau Django mi s-au parut mai de soi decit Argo …
In ceea ce priveste faptul ca lis-au epuizat ideile , sunt de acord cu tine ๐
Argo a fost apreciat deoarece reda o poveste ale carui amanunte nu au fost cunoscute timp de aproape 30 de ani. Realizarea filmului a inceput cu un articol in care au fost dezvaluite partial secretele operatiunii de salvare a americanilor din ambasada Iranului dupa plecarea fortata a Sahului….In calitatte de scenarist Affleck a facut cercetari si a ajuns la miezul problemei,redand-o cinematografic.
Life of Pi este prea fantezist si plin de efecte speciale, iar Django mi se pare prea butal, ma rog e Tarantino , celebru pentru exceselee in materie.
Ce bine imi pare pentru Argo ๐
Intr-un fel ma bucur ca Spelberg nu a castigat, are destule premii in palmares.
Si Life of Pi este un film bun,mi-a placut ceremonia si mai ales Adele ๐
Lasa , ca Spilberg e in spatele multora din filmele realizate pentru Oscar ๐
Presupun ca n-ai intervenit in aspectul original (initial) al afisului pt “Skyfall” – ma mir ca si ei fac (si acolo se fac) – la un asemenea nivel – astfel de greseli de scriere (sau poate ca stiu eu gresit?): “The victorIES of yesterday becomeS the losses of today”.
(Parca in conjugarea verbelor adaugarea sufixului “s” era specifica persoanei a treia SINGULAR, or’ – din cate stiu eu – “victories” este forma de PLURAL pt “victory”; exprimarea este la fel de agramata ca si cand ai fi scris in romaneste “Victoriile de ieri devinE pierderile de astazi”.)
The Champ: Este OK sa te bucuri pt victoria unuia (si-ti impartasesc bucuria), este mult mai putin OK sa te bucuri ca altul a pierdut (chiar daca prima afirmatie implica in mod necesar adevarul celei de-a doua): PREA aduce a romanescul “sa moara capra vecinului”.
(Intre cele doua afirmatii este cam aceeasi relatie ca si la noi la vot: chiar daca rezultatul final (concret) este acelasi, una ar fi fost daca ar fi castigat unii alegerile, cu totul altceva este daca ceilalti le-au pierdut.)
Nu, nu am intervenit la scrierea acelui poster ๐ desi nu mi-ar displace sa lucrez intr-un astfel de domeniu ๐
Champ este un admirator al lui Spileberg dar s-a saturat sa il vada bagat in tot ce misca in Cetatea Filmului, i se pare ca se lacomeste prea tare si din aceasta cauza multi regizori tineri nu se pot desasura.
De bucurat nu cred ca s-a bucurat, deoarece intr-un conurs pe un site de cinema ,Cinemarx.ro, el a mizat pe Spielberg ๐
Nu-i criticam optiunile, imi sunt (oarecum) indiferente: acestea fie sunt logice (argumentabile), fie strict personale, si (in acest caz) in ambele situatii (in oricare dintre ele) ele (optiunile sale) nu ma influenteaza nici pe mine, nu influenteaza nici soarta “subiectului” “in cauza”.
Eu criticasem doar modul sau de exprimare (dpdv etic, nu dpdv gramatical-ortografic) al optiunilor pe care le are: manifestarea bucuriei la aflarea unui necaz al cuiva nu “da” o nota buna – spre deosebire de manifestarea bucuriei la aflarea unui succes al altcuiva, al competitorului – indiferent de faptul ca dpdv logic cele doua afirmatii sunt echivalente.
(In aprecierea obiectiva a unei competitii, “frumos” (etic) este sa te bucuri de faptul ca a castigat A, nu de faptul ca a pierdut B.
Face exceptie de la aceasta regula cazul (subiectiv) in care insasi organizarea competitiei are drept scop “detronarea” lui B – cum a fost (spre ex) cazul cu cele mai recente alegeri generale (era sa scriu “ultimele”): in majoritatea cazurilor votul exprimat a fost in principiu negativ (IMPOTRIVA cuiva), nu pozitiv (PENTRU altcineva) prea putina lume (dintre persoanele care gandesc logic si realist) a fost incantata ca a castigat USD, marea bucurie a fost ca a pierdut PDL.)
Cei mai multi au crezut ca daca scapa de PDL vor avea parte de o viata mai buna, tinand cont de promisunile facute.
Da r nu doresc sa ma lansz in politica, oricum toti guverneaza pentru interesele personale, sunt ca boierii care-si vindeau Domnul pentru proprile privilegii, turcilor.Din acest punct de vedere nu s-a schimbat nimic.
Acei “cei mai multi” despre care vorbesti sunt cei care NU corespund criteriului mentionat de mine (“persoanele care gandesc logic si realist”).
Nu am urmarit noaptea deremonia dar am aflat si eu despre toate premiile. Ce sa zic? Intr-adevar, este seceta mare de subiecte originale. Oarecum ma bucur pentru Affleck deoarece atunci cand el a aparut ca actor multi gaseau ca-i doar un tip promovat soar pentru ca arata bine. Eu am vazut de atunci si omul si actorul. Si iata, ca asa cum ma asteptam, omul a demonstrat in timp ca e mult mai mult decat atat, adica decat un alt baiat frumusel.
Mie si azi mi se pare ca Brad Pitt e un alt mare nedreptatit al acestor premii. N-a fost anul acesta pe acolo dar a fost in altii. Si pot sa spun ca a facut cateva roluri absolut remarcabile in cariera, pentru care merita macar un Oscar. Dar si la el functioneaza (inca, desi are 50 de ani) aceasta prejudecata. Ca e doar un tip frumusel…si nimic altceva.
Pline de nedreptati si deciziile Academiei de Film…
Sunt curioasa peste 5 ani despre cate din aceste filme va mai fi o parere la fel de buna ca azi…
*ceremonia :)) ce a iesit…
Se pare ca nu ti-a inse.lat asteptarile ๐
Daca stau sa ma gandesc , cu 16 ani in urma a fost recompensat cu un Oscar pentru scenariu luat impreuna cu Matt Damon pentru “Good Will Hunting”.
Omul pasise cu dreptul dar l-a tras in jos J-Lo ๐
Bine ca si-a revenit!!
Ai dreptate , a cam secat inspiratia la Hollywood.