In aceasta noapte va avea loc cel mai important eveniment din lumea cinematografiei: Premiile Oscar.

Cea de-a 89-a gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisa în direct de postul american ABC si va fi difuzata în peste 225 de tari din lume iar fastuosul evenimentul va fi prezentat de comicul Jimmy Kimmel.Aesta are 49 de ani fiind gazda si realizatorul show-ului “Late Night with Jimmy Kinnel”.

 

Pe scena isi vor face aparitia pentru a inmana prestigioasele statuete: Amy Adams, Riz Ahmed, Javier Bardem, Halle Berry, John Cho, Leonardo DiCaprio, Jamie Dornan, Chris Evans, Gael García Bernal, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Dakota Johnson, Dwayne Johnson, Felicity Jones, Brie Larson, Shirley MacLaine, Leslie Mann, Kate McKinnon, Janelle Monáe, David Oyelowo, Mark Rylance, Hailee Steinfeld, Emma Stone, Charlize Theron si Alicia Vikander .

Aparitiile de pe covorul rosu  te lasa cu gura cascata.Vedetele arata superb, designerii intrecandu-se in a le imbraca iar bijutierii au inchiriat cele mai frumoase creatii special pentru aceasta seara.

 

Este ora 3 si e timpul sa ne asezam comod si sa urmarim cel mai mediatizat show.

And the Oscar goes to:

Cel mai bun film
Moonlight – Jeremy Kleiner, Dede Gardner, Adele Romanski

Cel mai bun actor in rol principal
Casey Affleck – Manchester by the Sea

Cea mai buna actrita in rol principal
Emma Stone – La La Land

Cel mai bun actor in rol secundar
Mahershala Ali – Moonlight

Cea mai buna actrita in rol secundar
Viola Davis – Fences

Cel mai bun film strain

The Salesman – Ashgar Faraji

Cel mai bun regizor

Damien Chazelle – La La Land

Cel mai bun film de animatie

Zootopia – Clark Spencer, Byron Howard, Rich Moore

Cel mai bun scenariu adaptat

Moonlight – Barry Jenkins, Tarell Alvin McCraney

Cel mai bun mixaj de sunet

Arrival – Bernard Gariépy Strobl, Claude La Haye

Cea mai buna imagine

La La Land – Linus Sandgren

Cel mai bun montaj de sunet

Hacksaw Ridge – Robert Mackenzie, Andy Wright

Cele mai bune costume

Fantastic Beasts and Where to Find Them – Colleen Atwood

Cel mai bun cantec original

Benj Pasek, Justin Hurwitz, Justin Paul – La La Land

Cele mai bune efecte vizuale

The Jungle Book – Adam Valdez, Dan Lemmon, Robert Legato, Andrew R. Jones

Cel mai bun scenariu original

Manchester by the Sea – Kenneth Lonergan

Cel mai bun documentar

O.J.: Made in America – Caroline Waterlow, Ezra Edelman

Cel mai bun machiaj

Suicide Squad – Alessandro Bertolazzi, Christopher Allen Nelson, Giorgio Gregorini

Cea mai buna coloana sonora

La La Land – Justin Hurwitz

C mai buna scenografie

La La Land – Sandy Reynolds-Wasco, David Wasco

Cate ceva despre cele mai importante filme nominalizate:

Musicalul „La La Land“ fiind cel mai „rasfatat“, cu 14 nominalizari. Notabil este si faptul ca exista actori de culoare nominalizati în fiecare dintre cele patru categorii de interpretare, o lectie învatata de Academie dupa criticile dure primite anul trecut pentru lipsa de diversitate.

Musicalul „La La Land“, care are deja în palmares un numar-record de Globuri de Aur – sapte, se detaseaza din pluton cu 14 nominalizari, reusind astfel sa egaleze recordul detinut de filmele „Titanic“ si „All About Eve“. Un film de dragoste plin de culoare, „La La Land“ a fost nominalizat inclusiv la cele mai importante categorii: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Damien Chazelle), Cea mai buna actrita în rol principal (Emma Stone) si Cel mai bun actor în rol principal (Ryan Gosling). Mai mult, la categoria Cel mai bun cantect filmul se bucura de doua nominalizari, pentru „City of Stars“ si „Audition (The Fools Who Dream)“.

“Lion “este filmul care spune povestea adevarata si emotionanta a unui copil de 5 ani din India care se pierde de familia sa si care, dupa multe peripetii, ajunge sa fie adoptat de un cuplu din Australia. 25 de ani mai tarziu, copilul, devenit adult, isi cauta cu disperare locurile natale cu ajutorul Google Earth, aplicatie care il ajuta sa isi regaseasca drumul inapoi spre casa si familia. Pelicula are 6 nominalizari la Oscar, printre care cel mai bun actor si cea mai buna actrita in roluri secundare: Dev Patel si Nicole Kidman.

“Moonlight” este un film care urmareste viata unui tsnar de culoare, din copilarie pana la maturitate, care se zbate intre dependenta de droguri a mamei sale si orientarea lui sexuala. Filmul abordeaza o serie de teme printre care relatia parinte-copil, identitate si prejudecati. Naomie Harris, nominalizata la categoria cea mai buna actrita in rol secundar pentru rolul mamei din “Moonlight”, spune ca filmul este despre dragoste, nicidecum despre persoanele de culoare sau orientari sexuale. “Moonlight “a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun film drama si este favorit, alaturi de “La La Land”, in cursa pentru cel mai important Oscar, avand 8 nominalizari.

“Fences” este adaptarea cinematografica a unei piese de teatru cu acelasi nume. Un film in regia lui Denzel Washington, care joaca si rolul principal. In Fences, actiunea are loc in anii 50 si spune povestea unui barbat care in tinerete fusese un jucator de baseball de succes, dar a carui viata s-a schimbat dramatic dupa ce a ajuns in inchisoare. Troy este acum gunoier, este sot si tata, insa regretele si frustrarile legate de visurile sale neimplinite afecteaza intreaga familie, asupra careia Troy incearca sa se impuna.

Alte amanunte intereante legate de aceasta seara:

Pentru a 89-a editie a balului Academiei de la Hollywood, chef Wolfgang Puck va pregati preparate uimitoare pentru 1500 de oaspeti celebri sau cu influenta în industria filmului, noteaza Gustarte.ro.

Tema petrecerii de anul acesta este “transformarea magica” si exact asta vor descoperi invitatii atat în farfurie cat si în materie de design interior.

“Design-ul unic al salonului unde va avea loc balul a fost creat meticulos pentru a sarbatori Oscarurile”, spune Jeffrey Kurland, guvernatorul Academiei. Rosu, alb si auriu vor fi culorile predominante.

Dar sa revenim la mancare. Meniul include peste 50 de feluri de aperitive care vor satisface toate capriciile si fanteziile culinare ale Hollywoodului. De la chipsuri de parmezan cu filet mignon, covrigei uscati de casa cu branza pimento, popcorn cu aroma de trufe si praf de aur pana la cartofi copti cu caviar, coaste Wagyu cu mirodenii marocane, tacos taro cu creveti, mango si avocado, gnocchetti cu ciuperci fierte, fistic si smantana, homar, sushi, somon afumat sau placinta de pui cu trufe negre.

La capitolul deserturi, pe mese vor straluci statuete Oscar din ciocolata cu aur comestibil sau bomboane din orez crocant si tarte cu unt de arahide.

Bautura va fi furnizata de Francis Ford Coppola, de acum si furnizor oficial de vinuri la gala si balul premiilor Oscar, a dezvaluit ce vor bea vedetele: un Sonoma County roşu din 2013, un amestec de Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Merlot si Petite Sirah, dar şi un Russian River Valley Chardonnay din 2015 vor fi servite in cadrul ceremoniei acordării Oscarurilor, dar si la petrecerea de dupa. De asemenea, de la Coppola Director’s Cut, vedetele se vor mai putea delecta cu Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir si un Archimedes din 2013.

Compania lui Coppola va pune pe masa in total 2112 sticle de vin si 9500 de pahare.

Coppola, de 14 ori nominalizat la Oscaruri si de sase ori castigator, spune ca a creat aceste vinuri în semn de recunostinta fata de relatia sa excelenta pe care o are de decenii bune cu Academia americana de Film.

 

PS.Articol scris in timp real.