Noptea  aceasta este una magica…

Nu atat pentru ca prin ea marcam un an bisect , ci pentru ca la noapte se vor decerna premiile Oscar, ma exact a 88-a editie a celui  mai important eveniment cinematografic al anului.Si daca la noapte se decerneaza Oscarurile inseamna ca eu  voi avea o noapte alba  scriind un articol in timp  real.

Gzada galei va fi actorul  Chris Rock care in ciuda polemicilor potrivit carora pentru al doilea an consecutiv, printre nomimalizati nu se afla nici un actor de culoare….

640_chris_rock_oscars_abc

Printre cei care vor inmana prestigioasele trofee se vor numara si :J.J. Abrams, Patricia Arquette, Cate Blanchett, Emily Blunt, Sacha Baron Cohen, Russell Crowe, Benicio Del Toro, Morgan Freeman, Whoopi Goldberg, Lady Gaga, Quincy Jones, Julianne Moore și Eddie Redmayne.

In acest an filmele nominalizate sunt (majoritatea) inspirate din fapte reale.

The Revenant sau povestea vanatorului Hugh Glass, interpretat de Leonardo DiCaprio, ne prezinta performanta  eroului de a fi ajuns în 1823 la Fort Kiowa din Dakota de Sud in sase saptamani, dupa ce fusese ranit grav de un urs grizzly. Drumul sau de peste 300 de kilometri, parcurs intr-un mediu extrem de ostil, este prezentat de Inarritu, care se bazeaza si pe cartea lui Michael Punke.

Spotligh -filmul are aspectul unui documentar, lucru care nu mira avand  in vedere ca este adaptarea unui fapt real: ancheta unui grup de ziaristi de la Boston Globe, distinsa cu premiul Pulitzerin 2003. Pelicula aduce pe ecran lumea jurnalismului de investigație, relatand munca intensa desfasurata de echipa Spotlight timp de un an pentru a dezvalui scandalul preoților pedofili din Biserica catolica americana

The Big Short este ecranizarea carții “The Big Short: Inside the Doomsday Machine” a lui Michael Lewis, aparutain 2010. Autorul prezinta povestea simultana a mai multor actori cheie care au profitat de criza financiara din 2008. Personajele principale sunt interpretate de Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell si Karen Gillan.

Bridge of Spies, regizat de Steven Spielberg… Regizorul s-a inspirat dintr-un fapt important din istorie.in plin razboi rece, avocatul american James B. Donovan (Tom Hanks) accepta sail apere pe spionul sovietic Rudolf Abel, stabilit de mai mulți aniin Statele Unite, reusind sail scape de condamnarea la moarte. Abel este condamnat lainchisoare. CIA accepta o propunere a sovieticilor, care doreau sa faca un schimb de prizonieri pentru a-si recupera spionul. James B. Donovam merge la Berlin sa negocieze acest schimb.

Room, al regizorului Lenny Abrahamson, El se inspira din calvarul austriecei Elisabeth Fritzl care a reusit sa iasain 2008, cand avea 48 de ani, din adapostul antiatomic construit de tatal eiin subsolul casei unde o ținuse sechestrata. Timp de 24 de ani a fost abuzata de tatal ei si a nascut sapte copii, dintre care trei au stat cu ea pana cand a fost eliberata. Lenny Abrahamson a ales sa seindeparteze parțial de realitatein filmul sau, povestind faptele vazute prin ochii lui Jack, fiul de cinci ani interpretat de micul canadian Jacob Tremblay. Acesta joaca alaturi de Brie Larson, care interpreteaza rolul principal.

Steve Jobs reda o parte din viata fondatorului  Apple focalizandu-se pe relatia cu fiica sa, Lisa, iar The Danish Girl ne poveasteste viata primei femei transsexuale care a fost supusă unor operatii de schimbare de sex facandu-se mai apoi remarcata in pictura.

Ma opresc aici deoarece ceremonia  da sa inceapa iar covorul rosu de 159 de metri isi astepata zanele sau daca nu , macar printesele si printii…Doar de asta este o noapte magica…Daca se vor ridica la inaltimea asteptarilor depinde doar de ei!

Peste putin timp il vom auzi pe Chris Rock si pe invitatii sai rostind faimoasele cuvinte:

And the Oscar goes to……….

 

Cel mai bun film:
“Spotlight”, în regia lui Tom McCarthy

spotlight-2015-directed-by-tom-mccarthy-movie-review

 

Cel mai bun actor într-un rol principal:
Leonardo DiCaprio, pentru rolul interpretat în “The Revenant”

Leonardo DiCaprio

Cel mai bun regizor:

Alejandro Gonzalez Inarritu, pentru regia la “The Revenant”
Alejandro Gonzalez Inarritu

Cea mai bună actriţă într-un rol principal:
Brie Larson, pentru rolul interpretat în “Room”
Brie-Larson

Cel mai bun actor în rol secundar:

Mark Rylance, pentru rolul interpretat în “The Bridge of Spies”

3e5d7b1a3c0c3e2d840f6a70670042cc

Cea mai bună actriţă în rol secundar:

Alicia Vikander, pentru rolul interpretat în “The Danish Girl”

08-alicia-vikander-chatroom-silo.w190.h190.2x

Cel mai bun film străin:
“Son of Saul” – Ungaria

son-of-saul
Cel mai bun lungmetraj de animaţie:
“Inside Out”

insideout
Cea mai bună regie artistică:
“The Revenant”

 

index

 

Cel mai bun scenariu adaptat:

“The Big Short”- Charles Randolph şi Adam McKay

81h0BsqKk4L._SX342_
Cel mai bun scenariu original:
“Spotlight” – Josh Singer şi Tom McCarthy

spotlight-2015-directed-by-tom-mccarthy-movie-review

Cea mai bună imagine:
“The Revenant”

index

Cel mai bun montaj:
“Mad Max: Fury Road”

C1Mqc2K
Cea mai bună coloană sonoră:
“The Hateful Eight”
the-hateful-eight-movie-poster-logo-hd-wallpaper

Cel mai bun cantec:
“Writing’s On The Wall” din “Spectre”

James-Bond-007-Spectre-Movie-Wallpaper

Cel mai bun montaj de sunet:

 

“Mad Max: Fury Road”

Mad Max
Cel mai bun mixaj de sunet:
“Mad Max: Fury Road”

Mad Max
Cele mai bune efecte vizuale:
“Mad Max: Fury Road”
Ex Machina

Cele mai bune costume:
“Mad Max: Fury Road”

Mad Max

Cel mai bun machiaj:

“Mad Max. Fury Road”

Mad Max
Cel mai bun scurtmetraj animat:

“Bear Story”, regie: Gabriel Osorio şi Pato Escala

Bear Story
Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune:
“Stutterer”, regie: Benjamin Cleary şi Serena Armitage

Stutterer

Cel mai bun lungmetraj documentar:

“Amy”
amy_web

Cel mai bun scurtmetraj documentar:
“A Girl in the River: The Price of Forgiveness”

-girl-in-the-river-the-price-of-forgiveness-0-230-0-345-crop

Gala s-a terminat.Actorii, invinsi si castigatori, si alti 1500 de inviati se indreapta spre Balul Guvernatorilor in timp ce eu ma duc sa trag un pui de somn.

 

Articol scris in timp real.