Desi sunt psiholog nu imi place sa scriu despre lumea in care ma invart.Se stie ca imi pac si animalele, asa ca, azi am sa scriu o postare amuzanta despre psihologie exemplificand cateva definitii cu ajutorul gratioaselor feline 😛
Vi s-a intamplat sa vorbiti cu pisica cu cainele voastru? Nici o problema .Iata explicatia celor mai comune diagnostice si descrierea acestora 😛 😛 😛
Cateva definitii 😛
Psihoza acuta – Incepi sa vorbesti cu pisica.
Psihoza acuta halucinanta – Vorbesti cu o pisica inexistenta.
Paranoia – Ti-e frica sa nu spui ceva ce nu trebuie, de fatza cu pisica.
Schizofrenie – Inauntrul tau vorbeste o pisica.
Neuroastenie – Te plângi pisicii, pisica tace, te ignora… si asta ti se pare insuportabil.
Psihoza maniaco-depresiva – pisica nu te respecta.
Sa nu imi spuneti ca nu sunt adevarate aceste afirmatii 😛 ca nu v-ati pus niciodara aceste intrebari…. 😛 😛
Thomas stie ca e adevarat 😛
Cat despre pisoiul meu, Charlie, care a trait 18 ani, ar avea multe de povestit la cate experimente de invatare am facut cu el in anii studentiei.A invatat sa deschida diverse usi, sa ia mancare din diverse locuri, mintea lui s-a ascutit invatand rezolvarea problemelor. Orice auzeam la cursuri si mi se parea a nu il chinui prea tare pe Charlia, puneam in aplicare.
Nu stiu daca pentru el era joaca, pentru mine era , cu siguranta, observatie.
Daca nu putut deveni etolog, am studiat compotamentul animalelor care se aflau in apropierea mea.
Sper ca v-a amuzat postarea, asa ca va doresc un Weekend placut 😛
Oare cum se cheamă când vorbeÈ™ti cu pisica È™i ea îți răspunde? Are È™i pisica, oare psihoză acută, dacă vorbeÈ™te cu omul? Ce să mai spun…cred că suntem foarte mulÈ›i psiho-psi-hicaÈ›i!
Weekend plăcut și ție!
Se numeste dialog 😛
Eu te cred ca suntem foarte multi astfel de “psihoze: 😛
Maya mea , in varsta de 13 ani si jumatate ne astepta pe toti mereu la usa si ne saluta cand veneam acasa. Cum stia ea ca cineva dintre cei ai casei urma sa deschida usa nu voi sti dar, era mereu gata sa te intampine. Daca nu era ne faceam probleme.
Placerea ei era sa fie mereu in atentia cuiva:mangaiata, luata in brate sau sa te joci cu ea. Daca nu ii vorbeai mieuna pana cand incepeai dialogul cu ea si te lamureai ce doreste: mancare, apa sau poate litiera nu era curatata. Asa ca vorbitul cu pisica este o realitate. Cred ca am trecut si prin faza halucinanta cand, fugita fiind pe scara blocului neobservata de nimeni, am continuat un timp sa-i vorbesc prin casa, Noroc ca m-am oprit din vorbit eu si m-am intrebat de ce nu primesc raspuns si atunci am inteles ca cea care miauna dispertata la usa , “(probabil urandu-mi mie ), este Maya!
Acum cred ca sunt in faza de neurastenie: sufera de artroza spatelui si are dureri.Prefera sa stea retrasa si sa nu fie luata in brate. Stii cat ma doare? rar mai vine singura sa o iau in brate sa o mangai si sa-mi alinte obrazul cu capsorul. Ce faza este cand iti este dor de alintaturile pisicii tale? Sau de joaca prin casa dupa spotul luminos? O fi despresie ?
Mi-a placut postarea ta si apropo de ceea ce pot invata pisicile: noi am avut si hamsteri o perioda de timp. Unul dintre ei nu stiu cum facea dar evada mereu si se ascundea prin casa. Maya era cea ca il gasea si mieuna pana cand ne atragea atentia unde este. Nu i-a facut rau niciodata.
Si Charlie facea cum povestesti tu , ma astepta si apoi ma urma peste tot pana ne culcam, erta umbra mea.Statea pe calorifer si se uita pe geam …
Vorbeam impreuna si ne intelegeam de minune, imi mai ascutea gherutele in cursurile mele, si a avea optiuni politice 😛 mi-a distrus o caricatura a lui Iliescu , executata de Horatiu Malaelele 😛 😛
doar amuzat? 😀 dacă dăm crezare definiţiilor sunt un caz irecuperabil pentru psihhologie. am absolut toate bolile posibile plus cele încă nedescoperite. oare să-ţi spun că soţul meu mă certa într-o vreme când îi puneam zgărdiţa pisicii pentru că o vedea el cum intră în depresie?! :)))))
Nu este singurul care face un asemea lucru :si eu am militat pentru ca cei doi blanosi ai mei sa nu trebuiasca sa poarte zgarda la gat doar foarte rar:P
I-ai cerut vreodata sfatul?? Eu am cerut sfatul cainelui meu in multe situatii 😛 😛 asa ca sunt multe boli nedescoperite 😛
Interesanta postare ! Eu am avut un motan,Bonifaciu, care a fost membru al familiei optsprezece ani : el s-a umanizat, noi ne-am pisicizat, intr-o perfecta armonie. Si, da, ne astepta la usa,desi stam la bloc, ne saluta scurt, cu mmneau, iar apoi se freca de picioarele noastre, pana il mangaiam !Evident deschidea usile, frigiderul….Cand a crescut,a renuntat la litiera si a folosit vasul de toaleta !
Cand vorbeam cu el ( !?),ne raspundea…Iarna, dormea cu mine, cu capul pe perna,sub plapuma, iar daca era cineva bolnav se aseza cumva pe zona dureroasa…
N-am mai vrut alt pisic, am plans mult toti dupa Boni ;fiul meu, cand s-a mutat si-a luat o pisica, iar apoi a gasit si alta, de o schioapa.Zuzu, deci are doua minunatii !
Thomas e superb !
S Thomas deschide dulapurile, ii plac florile, daca plec cu cateii la plimbare ne asteapta in fata usii:P
Daca litiera nu este curata incepe sa miaune disperat.Doarme cu Yorky sau cu mama mea .
Este o figura de pisoi 😛
Da’ când faci lucrurile astea cu plantele din grădină cum se numeÈ™te ?! 😆
Thomas este un superb, dar și tu îl pui în valoare, îl pozezi pe fonduri ce intră în contrast cu catifeaua lui cenușiu-strălucitoare. 🙂
Stiu ca daca vorbesti cu florile , acestea cresc mai repede si se fac mai frumoase 😛 dar nu stiu daca se poate nummi boala aceasta omunicare c natura 😛
Mi-e greu sa il fotografiez pentru ca nnu prea sta, este intr-o continua miscare 😛 Dar blanita lui este iesita dinnnnn comun …