Sandalele sunt una dintre cele mai folosite piese de încălțăminte.

1. ORIGINEA SANDALELOR

Sandalele au fost purtate pentru prima oară de vechii egipteni si erau compuse din papirus și frunze de palmier. Egiptenii au atras uneori chipurile rivalilor lor din animozitate, pentru ca ei să-și poată satisface ego-ul stând pe ei. Reginele egiptene vechi purtau sandale imbodobite cu accesorii sub forma de bijuterii. Grecii au creat mai multe tipuri de sandale și au transformat încălțămintea într-o artă. Deținerea sandalelor a fost un simbol al bogăției și nu toți si-au putut permite. Cu cât creștea numarul de curelele al sandalelor, cu atât aveau mai multă bogăție și prosperitate.

2. SANDALE ÎN SPAȚIU

Asta e corect. NASA a trimis o pereche de sandale ortopedice numite Forceshoe în spațiu. Astronauții de pe ISS (Stația Spațială Internațională) au nevoie constantă de exerciții pentru a rămâne sănătoși, deoarece se confruntă cu slăbiciune musculară și pierderea densității osoase in timpul zborurilor spațiale de lungă durată, motiv pentru care a fost stabilit ARED (Dispozitiv de exercițiu rezistiv avansat). Forceshees ajuta la măsurarea sarcinilor pe ARED. Datele colectate de dispozitivele de urmărire a mișcării 3-D și senzorii de forță ajută la dezvoltarea programelor de exerciții pentru astronauți.

3. FLIP-FLOPS

Flip Flops au fost documentate ca fiind folosie in jurul Epocii de Piatră prin descoperirea in peșteri a picturilor care descriu oameni purtând sandale similare cu flip flops. 19 iunie este de fapt sărbătorită ca “Ziua Flip Flop”. Sandalele Flip Flop sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, cum ar fi cauciuc, lemn, plastic, cânepă și chiar din materiale reciclate, cum ar fi cartoane și sticle de băuturi carbogazoase. Flip-urile cele mai scumpe din lume au costat 18.000 de dolari. Acestea au fost făcute de Chipkos și au logo-ul de aur solid de 18 carate pe ele și vin în cutii din sticlă și din lemn.

In zilele noastre, sandalele reprezinta vara si caldura, reprezinta o pedichiura frumoasa si glezne subtiri.