IFA venit iarna si chiar daca zapada s-a depus doar in zonele de munte, mantia alba a acesteia poate acoperi in orice clipa orasul.

Oricat de mult imi place iarna si zapada, nu pot nega faptul ca aceasta din urma instalata pe arterele de circulatie va ingreuna accesul masinilor, al autobuzelor, tramvaielor…
Masinile vor derapa, tramvaiele vot avea intarziere, pietonii vor aluneca si vor cadea,iar numarul internarilor la Ortopedie se va dubla.

Acesta este scenariul penru fiecare iarna cand edilii sunt luati pe nepregatite.

Pentru evita haosul , ar fi ideal ca atat primariile cat si noi , simpli cetateni ai urbei, sa fim inarmati cu sare pentru deszapezire.

Sarea prin proprietatile ei fizico chimice se foloseste pentru dezghetarea – deszapezirea drumurilor si cailor de acces putandu-se imprastia sub forma de solutie salina sau ca agent antiderapant in combinatie cu nisipul.

Edilii si firmele prestatoare de servicii ar fi bine sa foloseasca sarea pentru deszapezire la mentinerea carosabilului in conditii sigure pentru participantii la trafic, iar noi la degajarea si dezghetarea trotuarelor avand astfel cu totii de castigat putandu-ne bucura de iarna si zapada fara griji.

De ce sa nu folosim astfel de produse daca ele exista?

Zapada nu si-a facut inca aparitia , dar de ce sa fim luati pe nepregatite? De ce sa nu prevenim accidentele daca sta in puterea noastra sa o facem?

Depinde doar de noi sa ne asiguram trecerea prin anotimpul rece mai sigura.

IF

IF