Bond.jpgImi plac mult filmele cu James Bond.

Personajul carismatic creat de Ian Flemming si ale carui aventuri transpuse pe marele ecran s-a bucurat de interpretarea a sase actori deosebiti, amintiti de mine intr-o alta postare ( care nu mai de carisma nu duc lipsa),iar cele 23 de pelicule realizate pana in prezent (in 51 de ani) au fost insotite de coloane sonore de expetie.

In concluzie pe langa actiune, femei frumoase, suspans, au si cateva piese muzicale care au depasit statutul de “muzica de film”, devenind adevarate hituri.

Am ales cateva dintre acestea si le impart cu voi , piesele fiind toate de calitate, ordinea in care le-am catalogat fiind extrem subiectiva (fie mi-a placut cantareata sau formatia, fie mi-a placut combinatia muzica-actiune din film).

Cea mai rezistenta franciza pornita din adaptarile romanelor lui Ian Fleming a beneficiat de de coloane snore interpretate de cantareti renumiti cum ar fi: Shirley Bassey, Tina Turner, A-ha,Duran Duran, Tom Jones, Garbage,Sherryl Crowe, Cris Cornell sau Adelle.Piesele sunt excelente da toate au la baza linia melodica din prima ecranizare James Bond “Dr.No”.

Oricum , sper sa va placa.De fapt , daca stau bine sa ma gandesc, cred ca un mic sondaj la sfarsit de articol, ar fi binevenit 😛

Clasamentul alcatuit de mine arata cam asa :

1.Adelle – Skyfall

2. Tina Turner – Goldeneye

3.Duran Duran – A View To A Kill

4.A-ha – The living Daylight

5.Garbage – The World Is Not Enough

6.Sheryl Crow – Tomorrow Never Dies

Acestea sunt piesele preferate de mine.Pentu aceia care au rabdare sa asculte toate soundtrack-urile francizei , adica vreo 23 de folme realizate in 50 de ani , le ofer urmatorul clip penteu a se delecta cu piesele fiecarei productii si de a vedea evolutia muzicii peste ani.

Piesele au mai multe elemente in comun : majoritatea au o voce puternica (de regula feminina), si elemente din din prima piesa Bond.

Ascultati si judecati 😛

Si acum sondajul de opinie:

Care din cele sase piese va plac? Aveti trei variante de raspuns.