“My name is Bond.James Bond.”

De cate ori nu am auzit aceasta replica ?

Ori de cate ori am vazut cate un film cu faimosul agent 007

Aparut din imaginatia lui Ian Fleming, James Bond este un agent al servicilui secret englez MI-6, chipes si inteligent.Este un om pe care aventura il urmareste la fiecare pas, conduce un Aston Martin superdotat, fiind inconjurat de femei deosebit de frumoase si foarte periculoase.

Noi nu il stim (personal,cel putin, nu-l stiu) din cartile lui Fleming , ci din filmele realizate dupa romaznele sau nuvelele acestuia.

In total s-au realizat 23 de ecranizari insspirate din ce a scris Fleming.Initial, acesta, a fost scenarist si a luat parte la alegerea (casting) actorilor care urmau sa ii joace personajul.

Primul actor ales sa interpreteze rolul agentului 007 , a fost Sean Connery.

Incepand din 1962 si pana acum , au fost sase intrepreti ai acestui personaj.Scotianul, ridicat la rangul de nobil, Sir Sean Connery a interpretat de 7 ori rolul excelentului agent, intre anii 1962โ€“1967; 1971; 1983.

Al doilea pe lista cu acelas numar de ecraniszari este Sir Roger Moore care l-a interpretat pe Bond, intre anii 1973โ€“1985.

Al treilea ca numar de ecranizari realizate este irlandezul Pierce Brosnan care a avut onoarea sa il interpreteze pe Bond, intre anii 1995โ€“2002.

Timothy Daltom la interpretat de doua ori pe 007, intre anii 1987โ€“1989.

Daniel Craig este ultimul actor ales sa il interpreteze pe spionul britanic avand doua interpretari ( al treilea film este in productie), intre anii 2006-2012.

Exista si un actor care l-a interpretat pe James Bond o singura data,in 1969, ramand o umbra in aceasta franciza. Numele sau este George Lazenby.

Sunt fozarte curios care sunt preferintele voastre in legatura cu James Bond.Care dintre cei sase, vi s-a parut cel mai nimerit pentru acest rol?

V-am pregatit si un sondaj in care puteti bifa 3 raspunsuri.