Se pare ca m-a batut soarele in cap..

Sambata, pe o temperatura de aproape 40 de grade, am fost sa caut locul unde se tine “Targul de adoptii de catei”.Dogie

Am iesit din oras, am ajuns in plin camp (habar nu am ce era cultivat)., dar “Targul” nu l-am gasit.

Promisesem unui amic ca ajung, fac poze si scriu un articol despre acest eveniment.

Nu am reusit.

Ce nu inteleg , este faptul de ce nu lasa primaria din Timisoara, ca un astfel de eveniment sa se desfasoare intr-un parc din oras?

Daca s-ar organiza intr-un parc sau intr-o piata,ar atrage mai multi oameni,s-ar adopta mai multi catei/ pisici, populatia ar fi sensibilizata,ar putea deeveni un eveniment o data la doua luni,s-ar putea face mai usor donatii pentru hrana animalutelor sau pentru suportarea operatiilor de sterilizare.

De fapt , Primaria noastra , are un mod ciudat de a contramanda anumite evenimente, oricat de bine intentionate ar fi acestea.

Daca imi aduc bine aminte, acum doua luni, copiii din mai multe scoli din oras s-au intalnit in Parcul Central, fiecare cu animalul din dotare.Unii au venit cu cateii, altii cu pisicute , papagali, hamsteri sau broaste testoase, fiecare laudandu-se cu pet-ul sau.La nici jumatate de ora, au venit organele de ordine si au cerut imprastierea copiilor si a dascalilor, sub pretextul ca nu aveau autorizatie.

Stau si ma intreb, daca cei care joaca poker sau sah in acel parc, au vreo autorizatie?

In legatura cu “Targul de adoptii de catei”, daca in primavara au fost adoptati 80 de catei , acum din cauza caldurii, a locatiei, au fost adoptati doar 10.

Din pacate cei care fac voluntariat, nu sunt apreciati cum ar trebui, iar oficialii nostri nu sunt un exemplu in acest domeniu.Daca asa ceva s-ar intampla undeva mai spre vestul Europei,primarul sau un oficial ar da un exemplu , adoptand un catel/ pisoi, pentru a da un imbold populatiei in acest sens.Dar sa nu uitam ca la noi , a arata ca iti pasa de animale sau de mediu, e o dovada de slabiciune, si nu da bine imaginii.

Targul de adoptii catei si pisici are o pagina pe Facebook fiind intretinuta de studentii de la Mediina Veterinara din oras. Mai multe ingormatii gasiti in Adevarul de Timisoara.

catel adoptie

Catel adoptii

PS. Sa speram ca viitoarele editii ale Targului, vor fi incununate de succes si cat mai multi catei/pisoi isi vor gasi stapani.