Televizorul este ferestra spre lume cea mai la indemana, recurgem la el instinctiv apasand butonul telecomenzii , fiind conectati la realitatiile lumii.

Evenimentele sportive sau mondene , conferintele politice sau programele de divertisment , depinde doar de noi, la ce calitate dorim sa le urmarim.

Tehnologia in domeniul receptoarelor TV a evoluat foarte mult, aceasta atingand un prag superior de caliate prin producerea telvizoarelor bazate pe cristale lichide: LCD si LED.

Ce sunt televiazoarele LED ?

Televizoarele cu display LED (Light Emitting Diode sau Lumina Emisa de Dioda) folosesc cristale lichide, la fel ca LCD-urile, dar furnizeaza lumina din partea din spate a ecranului,dand mai multa intensitate (contrast) culorilor, aducandu-le la un pas mai aproape de realitate.

Exista doua tipuri de iluminare cu LED:

1.Ilummininare cu LED pozitionata in spatele ecranului (Full Array LEDs), astfel incat intnsitatea fiecarui grup de lumini sa poata fi diminuata sau accentuata local.Prin aceata modaliatate, ecranul LCD, va furniza culori cat mai reale cu un contrast mai ridicat si un spectru de culori si nuante cat mai larg (negrul si albul vor fi intense, curate).

2.Iluminare prin LED-uri albe plasate doar pe marginea ecranului (Edge-LEDs),lumina dispersadu-se pe intreg ecranul ceea ce va face ca acesta sa fie deosebit slim (1 cm grosime).

Avantaje:
• Calitatea deosebita a imaginii
• Consum redus de energie
• Design atragator datorita dimensiunii super slim a ecranului
• Durata de functionare ce depaseste 100.000 de ore
• Odihnitor pentru ochi
• Vizibilitate foarte buna din orice unghi

Magazinul online Evomag ne prezinta o gama larga de televizoare LED.

Personal, as opta pentru modelul LG Televizor LED 32″ 32LE550, Full HD, TruMotion 100Hz, 24p Real Cinema, Wireless AV Link, 2 x USB (DivxHD prin MKV, jpeg, mp3) + CADOU deoarece, : vad la claritate maxima full HD, am tuner si difuzor incorporat, conectare PC, Blu – Ray, DVD , avand un ecran ce se optimizeaza in functie de lumina sau imagini “zgomotoase ” prin XD Engine.

In ideea ca v-am facut curiosi , aruncati o privire  pe Evomag.

Nu se stie niciodata 😛