“Indienii” sau  nativii americani erau observatori fini  ai lumii inconjuratoare.Observand mediul care-i inconjura au elaborat un fel de “horoscop”, ei il numeau totem spiritual.

Aceste totemuri spirituale se suprapun zodiilor europene prin animale care conform credintelor indienelor americani reflecta trasaturile principale ale celor celor  nascuti intro anumita perioada a anului.Interesant  este faptul ca ei pun pret pe “animalul spiritual”, adica omul nascut intr-o anumita perioada are o inclinatie spirituala spre un anumit animal semanand cu acesta caracterial si in actiuniile  pe care le intreprind.

Spiritul tau se intrepatreunde cu acela al animalului care iti patroneaza perioada in care te-ai nascut.

 

 Soimul cuprinde perioada 21 Martie-19 Aprilie.

Element- Foc

Culoare – galben -verzui

Piatra – opalul de foc (rosu).

Perioada cuprinsa  intre 21 Martie – 19 Aprilie este  considerata ca fiind “perioada renasterii”si este reprezentata prin totemul Soim.

Soimul este  plin de energie , traind o viata excitanta si plina de entuziasm.Neinfricat din fire si curajos  , soimul, nu se sfieste sa se avante in vartejul norilor involburati.Cei nascuti in aceasta perioada sunt persoane palpitante , leaderi  innascuti, exuberanti, constienti de propria  lor  valoare tind usor sa devina aronganti dar revin cu picioarele pe pamant fiind loiali si deosebit de indrazneti si temerari.Sunt entuziasti si intreprinzatori.

Soimii ar trebui sa se abtina in a lua decizii dure deoarece inpunsivitatea si exuberanta lor  le-ar  putea inteneca ratiunea.. Cei nascuti sub acest semn sunt mereu in cautarea armoniei si a echilibrului interior. Sunt mai putini interesati de iubire, decat de gasirea propriului drum interior.Spirite independente , lucrul cel mai de  pret pentru ei este libertatea.Nu suporta sa se simta ingraditi in nici o situatie, nici macar atunci cand iubesc. Cel care va incerca sa-i “lege” de sine, mai devreme sau mai tarziu ii va pierde. Soimul este atras de tot ceea ce este nou,ii place sa experimenteze si se adapteaza din mers schimbarilor. Ceea ce pe altii ii sperie, pe el, dimpotriva, il inspira. Este hotarat, are multa incredere in propriile forte si nu se sfieste sa se aventureze in actiuni care altora le pot parea periculoase si riscante.

Castorul cuprinde perioada intre 20 Aprilie – 20 Mai.

Element – Pamant

Culoare – Galbena.

Piatra – Hematit.

Castorul reprezinta perioada “de crestere a naturii”, de inflorire..El este muncitor,dependent de munca , deosebit de atent la detalii, perfectionist avand o acuitate mentala deosebita este perseverent avand o rezistenta deosebita la efort .Munceste din greu pentru a-si face o casa confortabila si cocheta unde ii plac sa se retraga admirandu-si munca.

Staruinta si insistenta sunt trasaturile de baza care ii vor asigura acestui semn succesul in viata. Persoanele nascute in aceasta perioada iubesc luxul si abundenta, insa nu le vor de-a gata, ci fac tot ce le sta in putinta pentru a le obtine prin fortele proprii.
Sunt persoane pasnice ce viseaza la fericirea unui camin linistit. Exigenti cu ei insisi, sunt insa rabdatori si intelegatori fata de cei din jur. Au un farmec aparte, cucerind iremediabil prin buna dipozitie si caldura sufleteasca pe care le imprastie in jur. Au in schimb un simt al proprietatii foarte dezvoltat si devin de nerecunoscut atunci cand cineva atenteaza la ceea ce le apartine de drept.

Nativii acestei zodii sunt persoane sincere, deschise, foarte calculate, pe care te poti baza oricand.