Continui prezentarea simbolurilor din zodiacul totemic utilzat in cultura amerindiana numite ”animalele spirituale” si asociate celor din zodiacul european aratandu-ne semnificatii care intregesc trasaturile  zodilor asa cum le cunoastem noi…

 

Sarpele acopera perioada cuprinsa intre 23 Octombrie – 22 Noembrie.

Element – Apa

Culoare – Violet

Piatra – Ametist

Cei nascuti in aceasta perioada intruchipeaza intensitatatea si transformarea.  Le plac secretele avand o inclinatie pentru desoperirea tainelor Universului .Prin naparlire isi tranforma viata cu ciclicitate.

Nativii acestui semn sa fie maleabili, adaptivi, curajosi chiar, insa si impulsivi, nervosi, brutali si extraordinar de rai atunci cand sunt raniti. Fire placuta si prietenoasa in general, Sarpelui ii place sa fie in permanenta in jurul oamenilor, judecand, emitand opinii si aruncand sugestii in stanga si in dreapta. Are insa un ego foarte sensibil. Atunci cand se simte respins sufera, tace si se retrage temporar in coltul sau. Data viitoare se asigura ca el va fi cel care respinge, si nu cel atacat si respins. Probabil ca Sarpele este cea mai senzuala zodie a horoscopului totemic pentru ca, in majoritatea cazurilor, sexul opus il gaseste pur si simplu irezistibil.

Trsatura principala – onestitatea. Chiar daca nu de putine ori acest lucru este in detrimentul sau – dar nu e nimic de facut, asa e totemul. Lingusirea nu ii sta in fire Sarpelui, in schimb, prudenta si logica il ajuta sa-si atinga scopurile – cu grija si incredere in sine, fara graba, dar si fara opriri. Daca incercati sa fortati evenimentele, sunt de neevitat situatiile cand ceva sau cineva va va pune bete in roate.

Bufnita acopera perioada cuprinsa intre 23 Noembrie – 21 Decembrie.

Element – Foc.

Culoare –  Auriu

Piatra –  Obsidian

 

Bufnita  este cunoscuta ca fiind “gardianul

Lumii subterane, a granitei dintre Lumi”.Foarte intelepte, oarecum introverte, au o dorinta de cunoastere  nemaiintalnita incercand sa rezolve mistere avand la indemana pe langa cunostinte si o intuitie de execptie si o perceptie  care le ajuta sa inteleaga mai bine natura umana si partea noastra intunecata.

Din cele mai vechi timpuri bufnita a fost considerata un simbol al intelepciunii si al capacitatii de a rationa.

Cei nascuti sub acest semn sunt niste luptatori neinfricati ai

dreptatii, fiind dispusi sa mearga pana in panzele albe in numele convingerilor personale. Natura sa interioara este una simpla, insa nu putem spune acelasi lucru si despre pretentiile sale materiale. Avizi dupa bogatie si faima, intreaga lor viata se invarte in jurul inavutirii. Si pentru ca simtul lor exagerat al dreptatii nu-i lasa sa obtina acest lucru prin metode necurate, vor incerca sa o obtina prin metodele stiute de ei. Vor avea perioade in viata in care, pe baza acestui motiv, ii vor neglija pe cei dragi.

 

Gasca acopera perioada cuprinsa intre 22 Decembrie – 19 Ianuarie.

Element- Apa

Culoare – Alba

Piatra – Olivina

 

Cei nascuti sub acest semn sunt puternici, determinati.Plini de resurse si cu imaginatie bogata , nativii acestui semn isi ating cu usurinta telul dat fiind ca sunt profesionisti in tot  ceea ce fac.Sunt  integrii , cu principii , de multe ori tind sa fie foarte critici cu propriai persoana.

Nu exista adancimi de neinteles in caracterul persoanelor nascute sub acest semn. In personalitatea acestora nu exista nimic care nu poate fi nedescifrat, totul este simplu si usor de observat. Au o sinceritate si o naivitate de copii si un zambet in care li se citeste sufletul. Sunt iubitoare de arta si cultura si sunt niste persoane generoase si amabile. In relatiile cu aceasta zodie, cei din jur se vor lovi de o mare problema: nu stiu cum sa le abordeze. Nimeni nu intelege cum niste fiinte atat de dulci, se lasa cucerite atat de greu. Poate ca sunt sincere, insa nu se lasa atat de usor influentate de catre cei din jur.

Aparent rezervata si rece, Gasca e pasionata de tot ce e nou. Pe o ea o intereseaza totul: si sa cucereasca inimi, si sa faca o cariera stralucita si sa creasca copiii. Aceasta pasare traieste in permanenta la limita puterilor sale si niciodata nu cere ajutor. Nu e de mirare asadar ca ea are nevoie de mai multa relaxare si ohihna decat ceilalti.