Incepand de astazi , 3 Februrie 2011, intram in Anul Iepurelui de Metal conform zodiacuului chinezesc.

Ca semn astrologic , Iepurele  este un semn norocos, astrologii prezicand un an plin noroc, liniste si pace iar aceia care sunt preocupati de casa si familie, se vor putea simti in siguranta.

Ca anul nu a inceput astfel este o alta problema. Ca oamenii se bat in Egipt, ca chiorii desi altii vor hotari ce se va intampla in aceea zona, sau ca in Australia sunt inundatii , aceasta este o alta problema.

Oamenii sunt oameni si sunt predispusi distrugerii ( nu stiu ce sens mai are cuvantul “uman” ), iar Natura isi ia revansa pentru ca ne-am batut joc de ea , de secole.

Sa revenim la Iepurele de Metal.

Avand ca element de baza metalul, acesta poate simboliza: avutie ,cum ar fi bani sau bijuterii , dar mai poate simboliza si lama unui pumnal sau alte arme. Elementul yin poate fi superb pe dinafara dar foarte dur in interior.

Ce deducem de aici? Pai, se pare, ca acest an va fi un an in care armonia si pacea vor domni doar la suprafata , iar in realitate se vor tese intrigi si razboaie.Poate cea mai buna metafora ar fi acceea a pumnalui infipt in spate de un prieten.

Dupa cum se stie calendarul chinezesc e bazeaza pe cicluri de 60 de ani, ceea ce inseamna ca ultimul Iepure de Metal a fost in anul 1951.

Sa vedem care au fost evenimentele majore in 1951?

Razboiul din Coreea era în faza cea mai acuta a conflictului cu China si in care Coreea de Nord a cucerit Seulul , regele Abdullah I al Iordaniei a fost asasinat de un palestinian în Ierusalim.Tot in 1951, sase tari europene semneaza tratatul institutiv pentru Comunitatea Europeana a Carbunelui (este tratatul care pune bazele UE), are loc o avalansa in Alpi careia ii cad victime 240 de persoane, are loc primul concurs Miss World la Londra, se fac pasi importanti in fizica de catre Niels Bohr şi Ben Mottelson care pun la punct detaliile matematice ale teoriei nucleului atomic si fac pasi importanti catre fuziunea nucleara.

Celebritati nascute in anul Iepurelui de metal:Phil Collins, Traian Basescu,Anatoli Karpov,Pedro Almodóvar,Peter Goldsworthy,Steven Seagal,Sting, Jane Seymour.

Preziceri sunt multe si contradictorii, ce ne asteapta vom vedea. Bun sau rau acest nu poate fi mai deosebit decat altii,iar daca avem vointa vom trece neatinsi de surperstitii.

Vo trai si vom vedea.

Destinul, daca il avem scris undeva, se va implini , desi eu cred ca ne scriem singuri destinul avand liberul arbitru.

De ce sa nu gandim pozitiv si sa ne rezumam la prima senzatie pe care ne-o da acest Iepure, adica un animal fricos , dragut si pufos si neajutorat.

Un an bun , cu impliniri modeste dar dragute, un an plin de spontaneitate si veselie, si un an in care ne putem indeplini dorintele.Iepurele fiind un animal fertil de ce nu am putea sa ne gandim la copii , la campuri pline cu roode bogate sau la bani.

De fapt , magia si astrologia tin de interpretare,. Am facut pe astrologul , desi nu stiu aceasta meserie , dar cred ca , cu putina imaginatie pot face pe magul binevoitor.

In China e Anul Nou, deci va doresc un an cat mai bun 😛