La noapte este Halloween-ul.
Desi la origine Halloween-ul este o sarbatoare celtica, raspandita in SUA si in Europa Occidentala de catre irladnezi.

Celtii sarbatoareau in 31 Octombrie, Anul Nou. Poporul celt credea ca la această data toate legile timpului şi ale spaţiului erau anulate, permitand astfel tuturor spiritelor sa se întoarcă printre cei vii.

Cei vii nu doreau sa fie posedati, astfel ca in data de 31 toti celtii isi stingeau focurile din casa, ca acestea sa devina neprimitoare pentru orice spirit ce ar dori sa salasuiasca acolo.

Halloween-ul se sarbatoreste in noaptea de 31 Octombrie. In aceasta noapte se organizeaza petreceri mascate, majoritatea mastilor trebuind fie cat mai lugubre. Astfel, la o petrecere de acest fel intalnesti vrajitori şi vrsjitoare, stafii, zombi, vampiri, varcolaci, zgripţuroaice şi alte personaje infricosatoare. Sunt folosite felinare confecţionate din dovleci scobiţi în interior, cu ochi, gura şi nas.

Ziua de 1 Noiembrie este considerata de catre crestini (catolici si protestanti), ca fiind “Ziua tuturor Sfintior” sau “Al Hallows Day” si se sarbatoresc cei plecati, dintre noi, prin mersul la cimitir .

Imi amintesc, in copilarie, cum ma sculam devreme sa imi gasesc cel mai mare dovleac si apoi ajutat de bunicul meu, il scobeam si ii faceam cat mai infricoasator dar si simpatic 😛 apoi ii puneam in interior o lumanare.

Abia asteptam sa vina seara, sa imi iau gasca (cei 8-10 prieteni), ne puneam pelerinele confectionate special pentru aceasta zi, din paturi sau alte materiale diverse, de care ai nostrii nu mai aveau nevoie. Ne puneam masti din hartie si porneam la cersit 😛 primeam bani, prajituri (placinta de dovleac 😛 ) si bomboane.

Eram galagiosi dar fericiti 😛

Dupa ce colindam cartierul, din casa in casa , ne opream refugiindu-ne in pod, unde la lumina lumanarii sau a lanternei, numaram banutii primiti si ne imparteam bomboanele.

Era frumos. Uneori ma intreb cum au avut curajul familile noastre sa sarbatoreasca si sa ne lase sa ne manifestam…

Cateva poze facute azi si altele mai demult de Halloween 😛

Enjoy it 😛

Hallowween 1

Hallowween 2

Hallowween 3

0Hallowween 4

Hallowween 5