Complot, conspiratie, terorism, toate sunt valabile pentru aceasta zi.

Vazut dupa 11 ani, acest eveniment care a schimbat istoria lumii, are asupra noastra acelasi impact. Indiferent de ce s-a intamplat in aceea zi, faptul ca au murit aproape 3000 de oameni ramane un fapt peste care nu putem trece.

Astazi nu am sa vorbesc despre ce s-a intamplat atunci , ci as dori sa amintesc cativa “eroi” cu blana care au ajutat la gasirea multor supravieturi aflati sub daramaturi.

In acele zile tulburi au fost adusi in New York peste 100 de caini dresati sau specializati in cautarea persoanelor disparute.
Labradori, Golden Retrieveri, si Ciobanesti Germani, si-au inceput cautarile. Unii au fost adusi din cele mai indepartate colturi ale Statelor Unite, din Texas sau Maryland.

Fotografa Charlotte Dumas, a surprins in imagini acesti cautatori de nadejde alaturi de stapanii lor, urmarindu-i de-a lungul timpului.Ideea jurnalistei a fost sa-i gaseasca pe acesti “rescue dogs”, publicand o carte in care apar fotografii cu ei atunci, la locul faptei, si astazi, batraiori la casa lor, tocmai pentru a nu fi uitati.

Jurnalista spune ca: “alaturi de pompieri, politisti si voluntari,acesti salvatori cu patru labe merita sa fie onorati”.

Iata cativa din eroii pensionati:

Moxie, 13 ani din Massachusetts

Kaiser, 12 ani din Indianapolis, Indiana

Tara, 16 ani din Ipswich, Massachusetts

Guinness, 15 ani din California

Bretagne, 13 ani din Texas

Imagini de atunci :

Acesti caini au cautat sub daramaturi intre 8-14 zile in acel mijloc de septembrie al anului 2001…..

Aceasta postare se adreseaza si rubricii “Miercurea fara cuvinte” (desi am scris cam multe)…. 😛

Photos Daily Mail