Intre florarii si ateliere florale este o mare diferenta. Este ca si cum am pune fata in fata o croitorie de lux si un magazin cu produse de serie. De la magazin cumperi ceea ce iti place din produsele aflate la vanzare, fara sa ai pretentia ca te vei alege cu un unicat.
La croitoria de lux situatia se schimba deoarece:
-hainele se fac fix dupa masurile tale si iti vor veni ca turnate.
-ai posibilitatea sa alegi materialul.
-piesele de imbracaminte sunt adevarate opera de arta
-la un pret destul de avantajos te alegi cu un unicat, fiindca fiecare clienta vine cu dorintele ei legate de combinarea materialelor si a croielii.
Tocmai de aceea va sfatuiesc sa apelati la atelier floral si aranjamente ca evenimentul planificat sa fie fara egal.


Daca avantajele pe care vi le ofera o croitorie de lux comparativ cu un magazine de haine vi le-am spus mai sus, iata lista oportunitatilor atelierului floral:
-se fac buchete sau aranjamente potrivite evenimentului pentru care le comandati. Se tine cont de semnificatia florilor, de importanta evenimentului si se raporteaza totul la buget.
Veti avea aranjamentele potrivite pentru: cununie, nunta, botez, banchet, bal organizat in scopuri caritabile, simpozion sau congres.
Cunoscatorii stiu ca este mare diferenta intre aranjamentele pentru un banchet sau simpozion si cele de nunta. La acest atelier se fac buchete si pentru persoanele dragi din viata noastra, care sa le transmita:”La multi ani!”, “Felicitari!”, “Te iubesc!”, “Iarta-ma!”, “Te pretuiesc/ Te respect mult!”
-fiecare aranjament este o adevarata opera de arta, realizata cu suflet si har de catre creator, din cele mai frumoase flori si accesorii. Norocoasele vor tine tablouri vii in mana si se vor bucura de existenta lor.
-buchetele sunt unicat, nefiind reproduse in serie, pana la plictiseala, fiindca se tine cont de gusturile si de dorintele clientului.


-la ei se pot comanda tablouri vii, aranjamente de interior, flori pentru birou menite sa inveseleasca o atmosfera oficiala, dar sa fie in ton cu seriozitatea institutiei, in masura posibilitatii. Peretii decorati cu iedera sau cu muschi verde reprezinta o oaza plina de viata in cafenele si restaurante. Le intalnesc cu placere din ce in ce mai des si trebuie sa va spun ca ma duc si pentru mancare si serviabilitatea personalului in locul respectiv, dar si pentru aranjamentele interioare care poarta pecetea stilistica a atelierului floral prezentat mai sus.
-de la ei poti invata cum se intretin corect florile si aranjamentele, fiind dispusi sa impartaseasca tuturor secretele
-pentru incantarea invitatilor se pot organiza workshop-uri in cadrul carora sa se realizeze buchete si aranjamente utile. Aceste activitati pot fi organizate si in scoli, in cadrul perioadei din “Saptamana altfel” ca elevii sa cunoasca importanta florilor in viata de zi cu zi si sa invete sa faca un buchet frumos de flori.
-un reprezentant al atelierului va sta fata in fata cu tine, in cazul in care doresti sa organizezi un eveniment. Veti stabili impreuna aspectul aranjamentelor, incepand de la bugetul alocat.
-specialistii-artisti stiu sa aleaga corect florile, in functie de anotimp si sa faca atmosfera mult mai placuta cu ajutorul operelor de arta vii, realizate din flori si frunze.
Este de ajuns sa privesc imaginile de pe site si sa inteleg de ce, in ultimul timp, tot mai multi organizatori de evenimente apeleaza la ei pentru aranjamentele florale.
Buchetele sau tablourile si aranjamentele florale reprezinta o feerie de culori. De la tonurile pastelate, pana la cele vii, ochiul se bucura avand posibilitatea sa admire in acelasi buchet zeci de culori. Rosu, albastru, crem, roz, verde, mov, portocaliu se completeaza reciproc.
Buchetele sunt imbracate perfect, aranjamentele sunt pline de flori, neexistand locuri in care vegetatia sa lipseasca.


Artistii lucreaza cu flori frumoase, originale, flori pe care nu le gasesti in toate florariile si pe care nu le vezi decat in aranjamentele de lux. La nevoie, atelierul pune la dispozitia clientilor si vase speciale si ornamente, in cazul in care clientul nu le are deja cumparate sau inchiriate.
Apreciez faptul ca pe site-ul oficial al atelierului este precizat faptul ca anumite flori nu sunt disponibile mereu, ci numai in perioada specifica de inflorire. In acest mod, clientul nu are asteptari care nu pot fi indeplinite. Pe lista respectiva figureaza urmatoarele flori pretentioase: bujorii, ranunculus, anemonele, lathyrus, hortensiile, crinii, liliacul si macii.
Florile se livreaza in ziua evenimentului, fata locului ca aranjamentele si buchetele sa fie proaspete 100%.
Se poate colabora si cu organizatorii de evenimente care nu se afla in tara si nu au timp de intalnire cu un reprezentant al atelierului.
Terariile realizate de ei in globuri de sticla sunt magnifice si oricine si-ar dori sa le aiba in sufragerie. Terariile pot fi inchise, realizate din plante tropicale care permite circulatia apei in interior si deschise, facute din plante care nu iubesc mult umiditatea, ci iubesc razele soarelui.
Atelierul va sta la dispozitie sa ii surprindeti pe cei dragi cu dovezile de afectiune, dar si cu bunul gust.