Ies din casa fluierand si cand pasesc afara parca asa cat sa ma readuca cu gandul in prezent ma saluta un vinticel subtire. Asa infigurat maresc pasul sa ajung cat mai repede la munca. Noroc ca e aproape de casa. Cand intru un pic infigurat aud glasul lui Marian si sezizez o agitatie in tonul lui.

-Hai, frate!!!

-Unde arde? Nici nu e 8 ceasul. Ce ai patit in dimineata asta? Ai facut sport si ai ramas cu butonul de “pornire” blocat? 😛

-Ia uite, are glume in program. Si eu…. Dar stai sa te vad mai incolo ….daca mai glumesti.

-Mariane, respira. Hai sa luam o cafea si imi spui ce e ca, sincer, incepi sa ma ingrijorez

-Stii, petrecerea de 8 Martie…. Sefa a zis ca anul acesta o va organiza un barbat. Ghici cine? Eu. Iti dai seama? Eu!!!

Am inceput sa rad cu pofta. Marian se uita la mine perplex.

-Mai omule, sincer, m-ai speriat. Credeam ca s-a intamplat ceva grav, ii zic razand.

-Stii, cine imi va fi coleg de echipa.?

-Cine? il intreb sorbind linistit din cafea.

-Tu!

Rad din nou.

-Glumesti,nu ?

-Ai vrea tu!

Se lasa o tacere timp de cateva minute. In acest timp, neuronii mei suna adunarea facand conexiuni de genul: 8 Martie, colege, flori,buchete, aranjamente florale, party de firma cu o atmosfera relaxata, familiara, familie, mama, logodnica, prietene….

-Ai amutit?

-Eu? Muncesc in tacere ……imi las imaginatia sa zburde, ii raspund zambind.

-Bro, e 8 Martie. E ziua lor , desi daca ma intrebi pe mine, ar fi okay sa nu asteptam zile anume ca sa le aratam cat sunt de speciale. Dar e o alta discutie.Stii, sefa a cerut ceva aparte, deosebit…..

-Da. Ne trebuie pe langa locatie, meniu, multe flori. Sa fie ca un bal al primaverii. O sarbatoare a lor.

-Okay. Si cum facem? La ceea ce spui tu trebuie multe flori. Facem turul florarilor si cumparam tot?

-Da, te trimit pe tine cu roaba…… Am nevoie de un device………stiu o florarie la inceput de drum dar foarte dotata si cu aranjamente deosebite……imi scapa numele …..am nevoie de Google s-o gasesc….Gata, am aflat. Floraria Amazon.

In cateva secunde intram pe site ramanand muti de uimure si admiratie. Oferta e deosebit de variata.

Inainte radeam crezand ca nu ne vor ajunge florariile din oras, acum aveam impresia ca toate florile din lume sunt aici, la un click distanta.

Nu degeaba se numesc Amazon. Au o varietate de flori si aranjamente de zici ca te afli in Padurea Amazoniana….. Au buchete pentru orice ocazii inclusiv buchete de flori 8 Martie, Si ce buchete…buchete personalizate, buchete cu mesaj… E perfect pentru noi…si pentru doamne.

-UIte au si flori la ghivece.

-Am o idee. Ce ar fi ca la intrarea in sala, insotitorii fiecarei doamne sa ii daruiasca flori ?Asa vor fi si ei implicati. Ar fi o idee…….Sau am putea sa daruim un mic aranjament alaturi de o sticla de vin. Asa vor fi si domnii multumiti. In doua ore vor fi la sala.

-Si foarte veseli…..Stii, pentru mine femeia e ca o zi fresh de primavara. Ma uit la Anca, e luminoasa, vesela, misterioasa. Fiecare zi cu ea e ca un nou inceput. Mereu aceeasi si totusi alta.

-Cand i-ai spus asta ultima data?

-Pfff. A trecut ceva timp.

-Uite un buchet perfect pentru ea. Lalele si frezii. Poti alege ziua si intervalul orar in care vrei sa fie livrat. Ooo, si au timpul de livrare perfect. Pentru livrare flori Bucuresti durata e de 2-4 ore si in tara este de 4-6 ore.Si fac si livrari internationale.

Deja imi lucrau neuronii la viteza mare. Daca fac si livrari internationale insemna ca puteam face cate o o surpriza si doamnelor partenere din afara tarii dar si cuiva foarte drag mie aflata momentan in Franta. In 24 de ore vor ajunge la destinatar. Si cineva va zambi fericita Asa ca. in timp ce Marian vorbea cu sefa la telefon sa ii prezinte ideile noastre, eu cuprins de dor si nostalgie cautam florile care sa spuna tot ceea ce sufletul meu simtea zilele acestea.

-Uite, mamei ii iau acum, asa fara motiv, unul dintre aranjamentele florarle in cutie. Doar ca sa ii spun “multumesc”. Sunt atatea flori incat nu stiu ce sa aleg dar sigur voi gasi unul care sa spuna: “Multumesc pentru tot. Te iubesc”.

-Petrecerea va fi super datorita celor de la Floraria Amazon care se pliaza pe cerintele fiecarei persoane. a exclamat Marian linistit dar entuziast.

Florile sunt cuvintele pe care le picteaza natura atunci cand noi nu le putem rosti….si poate este mai bine asa deoarece in fata frumusetii lor chiar si versurile palesc.