Nu exista perfectiune iar Timisoara nu este un oras perfect dar  ce s-a intamplat zilele astea in oras atinge perfectiunea…

Din 2015 , cand a  avut loc prima editie “Timfloralis”  la initiativa unui olzandez stabilit aici care a realizat aranjamente florale ale acestei adevarate sarbatori a florilor Timioara si-a redobandit reputatia de “oras al florilor”datorita maiestriei florarilor care au realizat prin combinarea florilor si culorilor adevarate si din ce in ce mai sofisticate opere de arta.
Iar aceasta senztie este valabila doar pentru vaz, de miresme nici nu mai amintesc…

Daca la primele editii am fost prezent fotografiind minunatele aranjamente florale si explozia lor de culori, anul acesta nu am putut participa din motive obiective,  dar cum am prieteni buni care-mi cunosc hobby-urile de blogger side  fotograf amator m-au bombardat cu imagini de la fata locului, atat pe Facebook cat si pe Whatsapp tinandu -ma la curent cu noutatile 😛 Le multummesc deoarece datorita lor am fost conectat la frumusetile ce se realizau sub ochii  trecatorilor ce treceau prin centru orasului.

La aceasta editie au luat parte mai multi florari din oras iar la realizarea minunatelor si migaloaselor aranjamente s-au folosit 66500 de fire de flori fara a include si verdeata.

Astfel, o Dacia 1300 din care “cad” trandafiri multicuolori si-a facut aparitia printre alte decoruri cum ar fi: “The Future is Here” al   floristului  olandez Dennis Kneepkens, elemente de mobilier floristic decorate de  Florin Jiboc. “Fantana cu pesti” din centrul Timisoarei  a fost si ea ornata, aranajamentul din acest an purtand  amprenta Filomenei Brisc, iar Alexandra Luca a realizat proiectul “Masina Timpului”. Tot în zona centrala, timișorenii au putut admira imaginea superba a photo corner-ului din acest an, “Hoop of Hope” realizat de  Bianca Negrea.

Deasemena in Piata Libertatii a fost creata varianta florala a “Pomului Breslelor” precum si mai multe aranjamente care ne amintesc  de multiculturalitatea orasului “The Ethnic Spirit of Timișoara” realizate de Alina Nagy Ghinea precum si impodobirea in premiera a podului Mihai Viteazul.

 

Va voi supune atentiei cele mai interesante instantanee primite iar acelora carora  le-am starnit curiozitatea (Timisoara nefiind atat de mediatizata precum Pistesti si Simfonia lui de lalele) le recomand sa viziteze pagina de Facebook ale talentatului fotograf Daniel Sandu 


Trebuie sa amintesc faptul ca pe strada Alba Iulia (un fel de Lipsani a Timisoarei) sunt amplasate 600 de umbrele colorate ce asigura un acoperis colorat si vesel dupa modelul oraselor Agueda din Portugalia sau Barcelona din Spania.