Mai nou cand doresc sa scriu ceva sunt deturnat de la intentia mea de factori externi… Si azi s-a intamplat la fel doar ca am dorit sa scriu aceste randuri, asa ca am revenit iar tastele au inceput sa prinda “viata” sub presiunea degetelor mele.

Este cald, cumplit de cald si-mi doresc sa nu mai vad soarele pe cer macar pentru cateva zile …Ultima data cand mi-am dorit ca acest astru capricios sa fie pe cer a fost acum doua luni si ceva…Era chiar de Florii cand am ajuns in centrul orasului meu pentru a admira expozitia (anuala) de flori denumita sugestiv “Timfloralis”.Atunci, evident ca in sa apara pe cer, mi-a trimis nori plumburii pe cap doar pentru a-mi strica sedinta foto.

Doamna la ceai

Istoria acestei manifestari se pierde in negura timpului de pe vremea cand tioti florarii de renume ai Imperiului se adunau in Timisoara pentru a-si expune cele mai frumoase flori si realizari horticole.Pe langa supusii de pe intinsul Austro-Ungariei mai veneau si negustori din Tarile de Jos aducand cu ei frumoasele lalele ale caror bulbi pastrati cu sfintenie impodobesc astazi rondourile din Timisoara.

Altii au adus minunatii trandafiri cu multiplele lor culori , marimi si mirosul ce intrece in intensitate orice parfum creat de mana omului…

Desi aceasta traditie a fost intrerupta timp de aproape 60 de ani, ea a fost reinnodata acum un an si speram ca va continua sa dainuie deoarece chiar daca si-a pierdut din maretia de alta data, Timisoara, ramane orasul florilor si gradinilor.

Am ramas placut impresionat de ceea ce am vazut.Florarii s-au intrecut pe sine alcatuind aranjamente florale care mai de care mai originale.

In acelas timp s-a desfasurat si campania “Coloreaza Orasul – Umbrele Pe Cer” promov in care strada cu cele mai multe magazine,strada Alba Iulia (un fel de Lipscani al Timisoarei) a fost acoperita de o multime de umbrele multicolorate.Efectul este straniu dar foarte placut ochiului.

Combinatia flori- umbrele a fost una foarte reusita 🙂

Cateva poze va vor “spune ” mai mult decat pot reda eu in cuvinte….

Timflorali 2016 1

Timflorali 2016 2

Timflorali 2016 3