Lebede pe lacCum anotimpul meu preferat este iarna, toamna nu poate fi doar pe locul al doilea in preferintele mele.

Daca la iarna imi place albul impecabil si stralucitor al zapezii, toamna exceleaza prin culorile pe care Natura le amesteca intr-un mod atat de estetic incat orice designer ar putea fi invidios pe creativitatea pe care aceasta o are.

Amestecul de galben, maron, ruginiu,negru si verde amplificate de razele blande ale soarelui fac ca aceasta perioada a anului sa fie o incantare pentru ochii nostri, spectatori umili ai transformarilor pe care doar Natura le cunoaste.

Acum cativa ani am reusit sa vad toamna in toata splendoarea acesteia.Am surprins-o intr-un parc din Berlin.Desi am cautat sa gasesc aceiasi paleta de culori sau un peisaj apropiat ca acela, din pacate , nu am gasit.

Am ramas cu gandul la acel parc deosebit de intins, cu un lac in mijlocul sau, raiul ratelor salbatice si al lebdelor,al veveritilor si al cateilor pentru plimbare.In acelas parc, zeci de persoane fac joggimg sau isi testeaza vaporasele teleghidate…Este un parc in care linistea , relaxarea si buna dispozitie ating cote maxime.

Fiind desebit de mare, nu poti strabate parcul intr-o singura zi, de aceea revii in aceasta locatie de mai multe ori redescoperind frumusetiile care ti-au scapat in primele plimbari.Aleile se intersecteaza iar dupa trei ore ajungi la un teren de tenis , la o sala de sport. Aerul curat te prinde, lacul te uimeste prin limpezimea sa, veveritele , bufnitele si iepurii iti ies in cale fara teama , ratele vin sa iti sugereze sa le dai de mancare, iar lebedele te sasaie sa isi apere puiutii.

In concluzie, este un colt de natura cu toate ingredientele.Cu stupoare te gandesti ca te aflii intr-o capitala europeana, intr-un parc oarecare (unul din sutele din Berlin in care oameni, animale de companie si micile salbaticiuni ce apartin unei paduri se intrepatrund) si iti pui intrebarea legitima: “Cum in aceea zona se poate asa ceva, si in alta, apropiata noua, nu se poate?”

Si ca sa ilustrez cat de frumoasa poate fi toamna , va invit sa priviti fotografiile de mai jos:

Toamna

Toamna

Toamna

Toamna

Toamna

IMG_6495

Toamna

Toamna

Lebede pe lac

Cum frunzele au cazut iar copacii au ramas goi,mi-am dat seama ca tomna incepe sa isi ia ramas bun de la noi facand loc iernii,care sper sa acopere intr-o mantie alba intregul noastru peisaj urban.

PS.
Aceasta postare se adreseaza rubricii “Reflexiii in oglinda” lansata de SorinN.