Cu toate ca este o metoda veche de imrpimare, metoda offset este in continuare una dintre cele mai solicitate metode de imprimare in tipografii. Acest lucru se datoreaza avantajelor pe care le ofera aceasta metoda de imprimare, cateva dintre acestea fiind prezentate in continuarea acestui articol.
Volumul foarte mare de imprimare este unul dintre cele mai importante avantaje oferite de catre aceasta metoda de imprimare. Datorita acestui avantaj, tiparul offset este preferat de catre toti cei care au un volum foarte mare de imprimare chiar daca pe piata exista si alte metode de imprimare.
Factorul financiar este un alt motiv pentru care tiparul offset se afla in topul metodelor de imprimare, mai ales cand vine vorba despre un volum mare de imprimare. Cu cat volumul de imprimare creste, pretul pentru imprimare scade. Cu alte cuvinte, pentru ca aceasta metoda de imprimare sa fie rentabila din punct de vedere financiar este nevoie ca volumul de imprimare sa fie foarte mare. In cazul in care volumul de imprimare nu este mare atunci trebuie utilizata o alta metoda de imrpimare deoarece aceasta este ineficienta din punct de vedere financiar.
Tiparul offset ofera o rezolutie foarte buna a print-ului, rezolutie care cu greu este egalata de catre alte metode de imprimare. Acest lucru este un alt motiv pentru care tiparul offset inca este la moda desi tehnologia a avansat extrem de mult si in domeniul tipografiei si este una dintre metodele de imprimare utilizate pentru confectionarea invitatiilor de nunta.
Faptul ca nu exista diferente intre sursa si copii este un alt mare avantaj oferit de catre utilizarea tiparului offset. Acest avantaj se datoreaza modului de functionare a tiparului offset, mod de functionare care nu permite aparitia diferentelor intre sursa si copii indiferent de cat de multe copii s-ar face.
In concluzie, tiparul offset inca este una dintre metodele de imprimare aflate la moda, aceasta metoda adresandu-se persoanelor ce au nevoie de un volum foarte mare de imprimare.