Aud tot mai des tinerii parinti ca sunt din ce in ce mai obositi deoarece prichindeii ajung sa adoarma la o ora tarzie din noapte. Este cunoscut faptul ca somnul este important in dezvoltarea fizica si psihica a copilului, iar unul din factorii “vinovati” pentru somnul precar al copiilor este televizorul. Chiar si desenele animate pe care le privesc nu sunt tocmai educative si linistitoare, lucru ce aduce efecte negative in dezvoltarea copiilor. Astfel, unul din efecte este somnul tarziu si agitat. Ce este de facut in asemenea cazuri?

In primul rand, ar trebui sa limitati accesul copiilor mici la televizor. Cu cat acestia privesc mai putin, cu atat vor deveni mai linistiti, mai concentrati pe lucruri benefice si, evident, mai sanatosi.

In al doilea rand, incercati sa le cititi copiilor o poveste la culcare. Daca aveti un copil suficient de mare incat sa citeasca, faceti acest lucru impreuna. Sunt o multime de carti pentru copii extraordinar de frumoase, ce pot reprezenta o lectura placuta si un mod inedit de a petrece timpul impreuna cu cel mic. La universenciclopedic.ro puteti gasi asemenea carti copii, la preturi exceptionale, scrise de autori moderni, cu povesti usoare si educative. Iata cateva titlui de carti copii recomandate si disponibile la universenciclopedic.ro:

Steaua de Noapte Buna”- este o poveste ilustrata, scrisa de Jane Massey, despre micuta Eliza careia ii era frica de intuneric si nu putea sa adoarma. O stea cazuta din cer ii arata Elizei magia noptii. Este o poveste perfecta pentru seara si, in special, pentru micutii carora le este frica sa adoarma.

Somn usor micutule socricel” – cartea scrisa de Frauke Weldin si Maya Geis ne arata un soricel micut si dragut, care se pregateste pentru ora de culcare. Se spala pe dintisori, sta pe olita, isi pune pijamaluta, isi bea lapticul si se pregateste de culcare. Insa nu poate dormi pana nu primeste un pupic de la parintii lui. Este o poveste foarte frumoasa despre soricei si somnicul de seara.

Alte titluri recomandate sunt: “Noapte buna, printesa!” siMicuta Zana a Lunii”. Cand mergem seara la culcare si multe altele, toate disponibile acum pe site-ul universenciclopedic.ro.

Ramane la latitudinea voastra ce povestioare alegeti sa le cititi celor mici, important este sa petreceti mai mult timp impreuna alaturi ei. Pe de alta parte este foarte important sa alegeti carti potrivite varstei celor mici. Astfel imbinati lecturarea cartilor de noapte si timpul de calitate petrecut impreuna.